Lucrările de modernizare a şapte drumuri agricole din Budacu de Jos, în linie dreaptă

Lucrările de modernizare a drumurilor agricole din comuna Budacu de Jos sunt în grafic. În urma procedurii de achiziţie publică, execuţia a fost adjudecată de SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA.
Autorităţile locale din Budacu de Jos implementează un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere agricole, în valoare de 3.623.031,96 lei (cu TVA). Proiectul este finanţat prin Submăsura 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.
În cadrul acestui proiect se vor moderniza drumuri de exploatare agricolă în lungime totală de 8,487 km, lăţimea platformei în aliniament fiind de 4 m. Procedura de achiziţii publice a fost finalizată, fiind semnat contractul de execuţie a lucrărilor, care are ca termen 24 luni.
„Un număr de 7 drumuri de exploatare agricolă din extravilanul comunei Budacu de Jos, în principal foste drumuri de câmp de pământ, vor fi modernizate. Este vorba despre un drum de exploatare agricolă Buduş – Jelna, pe o lungime de 3985 m; drum de exploatare agricolă Zăpozi - 1000 m; drum de exploatare agricolă Valea Monariulu - 830 m; drum de exploatare agricolă La Bortă - 1130 m; drum de exploatare agricolă Sub livadă - 535 m; drum de exploatare agricolă Ulicioara - 530 m şi drum de exploatare agricolă Pârâul Reşului - 477 m”, ne-a declarat primarul Florin Sandu Simionca.
Potrivit edilului, pe lângă faptul că se asigură accesul la terenurile agricole ale fermierilor şi ale agenţilor economici agricoli şi non-agricoli (deservind peste 900 ha teren agricol), modernizarea acestor drumuri va conduce la degrevarea unei părţi din traficul utilajelor agricole pe drumurile judeţene DJ 173C, DJ 173 şi DJ 172G.
Este al doilea proiect care vizează modernizarea drumurilor agricole implementat de Primăria Budacu de Jos, din fonduri europene, după cel din exerciţiul financiar trecut. Au fost modernizaţi atunci alţi 9,8 kilometri de drum de hotar în satele Budacu de Jos, Buduş, Jelna şi Simioneşti, fie prin aplicarea unui covor asfaltic, fie prin tratamente bituminoase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]