Lucrările pe Axa de transport str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureşanu – str. Năsăudului, finalizate în decembrie 2023! Ioan Turc: Nu se poate prelungi!

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că a avut discuţii cu antreprenorul care şi-a adjudecat execuţia lucrărilor din cadrul proiectului “Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureşanu – str. Năsăudului” şi a agreat ca lucrările să se desfăşoare într-un ritm susţinut.

“Am agreat cu MIS Grup că lucrările pe Axă trebuie să se desfăşoare cu ritm. Vom avea o discuţie pentru stabilirea unui grafic al lucrărilor, vom ataca cu prioritate segmentele de drum pentru care nu sunt necesare intervenţiile Aquabis, adică acolo unde va fi reabilitat carosabilul, trotuarele, vom îngropa firele care spânzură peste tot. Vom da drumul la amenajarea pasajului. Ne dorim ca până în decembrie 2023 lucrările să fie finalizate sau 90% dintre lucrări să fie finalizate.

Am avut o discuţie la Bucuresti cu ministrul Marcel Boloş, l-am întrebat dacă proiectul poate fi fazat după decembrie 2023. Răspunsul a fost: “da, se poate, dar din sumele prealocate pentru municipalitate”.

Din punctul meu de vedere, nu se poate. Banii trebuie folosiţi pentru proiecte pe care le gândim să le realizăm pe noul exercuţiu, nu pe finalizarea unor proiecte care pot fi finalizate până în decembrie 2023”, a declarat primarul Turc.

         Proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare circa 10 milioane euro, prevede modernizarea părții carosabile de pe cele 4 artere de circulație; reabilitarea trotuarelor pe toată lungimea celor 4 străzi; realizarea de benzi dedicate transportului public; realizarea pistelor pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație; realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal, în zona halei comerciale; îngroparea tuturor rețelelor electrice și de iluminat public; sistem nou de iluminat public cu telegestiune şi modernizarea stațiilor de transport public existente (10 stații).

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5