În luna decembrie, rata şomajului în Bistriţa – Năsăud era de 2,58%!

La sfârșitul lunii decembrie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud erau înregistrați 3329 șomeri (din care 1700 femei), rata șomajului fiind de 2,58 %.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,50 %, în această lună acest indicator a înregistrat o crestere cu 0,08 pp.

Din totalul de 3329 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bistriţa - Năsăud, 1563 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1766 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2286 șomeri provin din mediul rural și 1043 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

{C}

{C} {C} {C}

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bistriţa - Năsăud (30,5 %), urmat de cei cu studii liceale (29,8 %), profesionale (17,5 %), primare (14,6 %), universitare (5,6 %), iar 2,0 % au absolvit învăţământul postliceal. Șomerii cu nivel de instruire primar şi mediu reprezintă 94,4 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 5,6 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 364 persoane foarte greu ocupabile, 2131 greu ocupabile, 522 mediu ocupabile, iar 312 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud  sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bistriţa - Năsăud la adresa www.ajofmbn.ro.

Otilia Râpan

Director Executiv

Comentarii

15/02/20 09:56
cititor

CAT DE CURAND, N-O SA MAI AVEM SOMERI IN ROMANIA ABSOLUT DELOC !

Cum anume (?) ... pai prin plecarea din tzara al tuturor celor care inca mai au nevoie de un loc de munca . Or sa ramana aici numai pensionarii, hotii, talharii, mafiotzii, criminalii de toate felurile , put.ur.osii si nim.uru.gii ... si asistatii sociali , pe seama banilor publici asigurati de cei care INCA MAI AU UNDE SA LUCREZE !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5