Oameni buni, răi şi şoferi

Mai puţin de o treime dintre „elevii” şcolilor de şoferi obţin permisul

Anul trecut, doar un număr de 4734 candidaţi din 15.204 examinaţi au fost admişi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere în judeţul nostru. Rata de promovabilitate, atât la proba teoretică, cât şi la proba practică, a fost de 31,14%, în uşoară creştere faţă de 2009, se arată într-un document al Instituţiei Prefectului. Rezultatele ar trebui să dea de gândit autorităţilor, dar şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, instituţie care derulează o serie de campanii informative şi… preventive, dar care nu a luat în vizor şi activitatea şcolilor de şoferi. Examinarea viitorilor conducători auto se desfăşoară numai în municipiul Bistriţa, în toate zilele lucrătoare ale săptămânii.

În ceea ce priveşte înmatricularea autovehiculelor, la finele anului trecut, în parcul auto al judeţului Bistriţa-Năsăud figurau 63.797 vehicule. În 2010, s-a înregistrat o creştere cu 2622 a numărului de vehicule. Pe parcursul întregului an au fost înmatriculare aproape 10.800 maşini, în timp ce peste 6.000 au fost radiate.

Instituţia Prefectului a reuşit să atragă la buget, prin Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, peste un milion lei, sume încasate ca urmare a vânzării a peste 34.000 plăci cu numere de înmatriculare de diferite tipuri.

Comentarii

29/03/11 16:53
Vizitator

De cand e "lumea si Pamantul" ... cam asta a fost procentul candidatilor "admisi" la examenele in vederea obtinerii permiselor de conducere auto...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5