Maica Domnului Preaslăvită la Mărişelu

În arealul ceresc al Bisericii de la Mărişelu, în după amiaza zilei de 5 august, credincioşii parohiei au avut parte de o sărbătoare duhovnicească, pricinuită de prima duminică din postul Maicii Domnului, în care părintele paroh Aurelian Poptean a vernisat parohia învelind un crâmpei de timp într-o seară duhovnicească pe tema postului Maicii Domnului.
Seara duhovnicească a început cu slujba paraclisului, oficiată de Pc. Pr. Protopop Alexandru Vidican, Pr. Lucian Blaga de la Domneşti şi de preotul paroh.
Seara a continuat prin câteva cuvinte de învăţătură, încărcate de har ceresc, înfăţişate în faţa mulţimii de credincioşi de către părintele Lucian Blaga de la Domneşti, care a umplut inimile creştinilor de bucurie prin slovele aşternute cu mărinimie.
Sufletele credincioşilor luminau în ceas de seară, sub vegherea tainică a Maicii Domnului. În acest areal dumnezeiesc desăvârşit, prin talentul retoricesc desăvârşit, Pr. Prototpop Alexandru Vidican, a expus câteva cuvinte scânteietoare de suflet, etalând pe înţelesul tuturor credincioşilor relaţia pământească împletită cu cea dumnezeiască dintre Sfânta Fecioară Maria şi Mântuitorul Hristos. Acest aspect a fost transpus într-o secvenţă din Sfânta Scriptură reprezentată de prima minune săvârşită de Mântuitorul Hristos la nunta din Cana Galileii, de unde Părintele protopop a mai evidenţiat o idee esenţială referitoare la această primă minune care a fost săvârşită înainte de timp, înainte de sosirea ceasului Mântuitorului, de unde a dezvelit tainic morala sufletească, îndemnând credincioşii la adoptarea unei vieţi de preaslăvire a lui Dumnezeu, în permanenţă, nu doar în anumite perioade.
Nu putea să lipsească de la acest eveniment interpreta Cornelia Ardelean Archiudean împreună cu col.rez. Florentin Archiudean care sunt consideraţi precum părinţii pentru părintele paroh şi credincioşi ai parohiei, prin prezenţa atât de bogată,cu prilejul fiecărui eveniment şi nu numai. Prezenţa doamnei Cornelia Ardelean Archiudean nu a fost una statică ci a pus un strop de har ceresc în această seară duhovnicească prin interpretarea de pricesne închinate Maicii Domnulului.
Această ,,Seară duhovnicească’’, a luat naştere în urmă cu un an, la data de 7 august, când s-a desfăşurat pentru prima dată un eveniment de acest gen, pe tema ,, Familia creştină ’’ .

Inv. Vasile Tursan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5