Seară duhovnicească în parohia Mărişelu

Nicoleta Berari

Ca în fiecare an şi anul acesta Parohia Ortodoxă Mărişelu a fost gazda unui eveniment cu totul aparte, un eveniment de suflet la care au luat parte zeci de credincioşi alături de preotul lor părintele Aurelian Poptean. Şi pentru ca sărbătoarea să fie deplină, în mijlocul lor a poposit neobositul părinte protopop Alexandru Vidican alături de părinţii Emanuel Vidican , preot misionar la Protopopiatul Bistriţa şi Blaga Lucian preot la Parohia Domneşti..
Seara a debutat cu slujba Paraclisului Maicii Domnului, după care prea cucernicul părinte protopop a adresat celor prezenţi un emoţionant cuvânt de învăţătură făcându-i contemporani cu Maica Domnului şi cu evenimentele importante din viaţa sa. Personalitatea Fecioarei Maria a fost evocată ţinând seama atât de contextul istoric cât şi de modul exemplar religios moral în care a vieţuit , precum şi de puterea credinţei nestrămutate pe care au avut-o moşii şi strămoşii noştri având-o călăuză pe drumul spre veşnicie.Cuvintele-i meşteşugite au devenit balsam de mângâiere, chei de aur ce au deschis zăvoarele amintirii. Parcă vedeai aievea chipul blajin al mamei întruchipat de Maica Domnului.
Desigur de la eveniment nu au lipsit părinţii sufleteşti ai părintelui Poptean, Florentin şi Cornelia Ardelean Archiudean, care a impresionat până la lacrimi credincioşii prezenţi la slujbă.
O Măicuţă Sfântă,
Te rugăm fierbinte,
Să ne-asculţi de-a pururi,
Marea rugăminte, a fost priceasna fredonată cu mare har de această mare doamnă a cântului din judeţul Bistriţa.
Şi pentru ca Maica Domnului să fie slăvită pe deplin, un număr de 18 copii, sub îndrumarea directă a părintelui paroh precum şi a tinerei Moldovan Iulia, proaspăt absolventă a Liceului de arte plastice au zugrăvit cum nu se poate mai frumos chipul Maicii Sfinte. Cu adevărat pentru câteva clipe timpul a fost oprit în loc la Mărişelu, iar Maica Domnului s-a pogorât tainic sfinţind pe cei prezenţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5