Mâine: Miting de sensibilizare la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud

Având în vedere faptul că până în prezent Guvernul României şi ministerele sesizate de Federația Națională Sindicală Ambulanța din România, la care suntem afiliați, prin adresele înaintate nu au anunţat nici o intenţie de a avea o discuţie cu conducerea FNSAR pe subiectul  salariilor care vor fi acordate începând cu 01 ianuarie 2018 în baza Legii 153/2017, s-a hotărât să se organizeze la nivel naţional un MITING de SENSIBILIZARE a Guvernului în data de 28 septembrie 2017, ora 11.00 în toate Serviciile Publice de Ambulanţă din România, fără a afecta capacitatea normală de intervenţie de urgenţă.

La nivelul Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud MITINGUL de SENSIBILIZARE se va desfășura în data de 28 septembrie 2017, de la ora 11.00 la ora 12.00în incinta sediului central din Bistrița al SAJ BN, cu participarea membrilor de sindicat reprezentați de FNSAR care sunt în timpul liber, prin care vom solicita paşnic Guvernului soluţionarea favorabilă a revendicărilor FNSAR.

Motivele Mitingului :

  1. Diminuarea veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă începând cu 01 ianuarie 2018 în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017.

– se solicită în regim de urgenţă modificarea şi completarea Legii 153/2017, cât şi a Regulamentului de sporuri conform propunerilor FNSAR.

  1. Situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă.

–  se solicită urgentarea încheierii Contractului – cadru multianual de către ministerele responsabile şi urgentarea achiziţiei de ambulanţe anual conform necesarului stabilit.

  1. Deficitul de personal în Serviciile Publice de Ambulanţă.

–  se solicită suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal în vigoare. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5