Majoritatea zborurilor din lume pot fi urmarite in timp real, de catre oricine

Avionul a usurat extrem de mult viata omului modern, micsorand, practic, distantele dintre localitati altadata aflate la zile distanta una de alta. Un drum Bucuresti Paris nu se mai face in cateva zile, ci are nevoie de doar cateva ore. Nu mai vorbim despre zborurile peste ocean, care economisesc chiar si luni intregi de transport maritim.

Evolutia transportului aerian a fost una rapida si foarte interesanta, perioada in care traim aducand o multime de beneficii in acest sens:

  • Zboruri internationale si interne din ce in ce mai ieftine, prin intermediul companiilor aeriene low cost care au o politica foarte interesanta de taxare.
  • Timpi din ce in ce mai scurti de asteptare, atat in aeroporturi, cat si in aer.
  • Foarte multe posibilitati de zboruri directe. Zborurile avioanelor acopera zeci de mii de posibile destinatii, ceea ce creste flexibilitatea celor care doresc sa calatoreasca.
  • Informatii despre zboruri, care au devenit din ce in ce mai complexe. Partea cu adevarat interesanta este ca orice om are posibilitatea de a afla o multime de informatii despre zborurile despre care este interesat, iar acest lucru este posibil direct de pe telefon sau de pe un computer.

Cum se pot afla informatii despre cursele avioanelor, altcumva decat prin intermediul panourilor de la aeroport?

Online! Conform celor de la Flug Radar, aplicatia lor reuseste sa monitorizeze zborurile avioanelor si sa transmita toate informatiile in timp real. Acest lucru reprezinta un mare beneficiu pentru pasageri, dar si pentru rudele acestora, care pot sti in orice moment ce se intampla in aer.

Urmarirea zborurilor este foarte simpla: Pe harta lumii sunt afisate toate zborurile care sunt la un moment dat in aer, iar cu un simplu click se pot afla detalii despre fiecare zbor in parte.

Cei interesati pot sa descopere viteza cu care se deplaseaza un avion, altitudinea la care se afla si orarul pe care il urmeaza. In felul acesta, se pot descoperi din timp intarzierile, in asa fel incat sa nu fie asteptari uriase in aeroport.

Pe acelasi site pot fi analizate si eventualele alerte emise de echipaj.

Cum este posibila monitorizarea avioanelor?

Nu toate avioanele care sunt in aer pot fi monitorizate, ci doar zborurile civile si anumite modele de aeronave. Cu toate astea, peste 60% dintre avioanele care zboara sunt prezente pe harta aplicatiei.

Posibilitatea de a le urmari este data de montarea unui transporter ADS-B, care transmite prin GPS toate informatiile necesare.

Tehnologia este una relativ noua, aparuta abia in 2007 si lasata in umbra pentru o perioada destul de mare de timp. Totusi, eruperea unui vulcan si o tragedie aeriana au facut aceasta aplicatie sa fie din ce in ce mai folosita si mai interesanta.

Care sunt costurile unei astfel de aplicatii?

Din fericire, nu exista costuri. Cei care doresc sa foloseasca aplicatia o pot face gratuit, fara niciun fel de restrictie. De asemenea, pentru o flexibilitate cat mai mare se poate descarca inclusiv o aplicatie pe telefon.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5