În Malaezia, steagul României, înălțat pentru doi scriitori bistrițeni

Insula Panckor este gazda Festivalului Internațional de Poezie ce reunește 32 de țări de pe întregul mapamond. România este invitată, în premieră, la această întâlnire prezidată de primul-ministru, prin scriitorii bistrițeni Dorel Cosma și Menut Maximinian.
Cei doi poeți au avut o scurtă întâlnire cu primul-ministru al Insulei Panckor, vorbind despre municipiul Bistrița și despre țară noastră. În zilele următoare, pentru prima dată, se va auzi poezie românească în Malaezia și imagini din marile manifestări ale orașului Bistriţa, proiectate pe un ecran imens în cadrul festivalului.
În cadrul unor întâlniri, împreună cu delegația din Turcia, s-au stabilit relații cu scriitori din Indonezia, China, India şi din Malaezia, pe care îi vom putea vedea, în curând, la Bistrița. Toți au fost interesați de a cunoaște Bistrița și România. Scriitorii noștri vor avea, în zilele următoare, întâlniri și în Kuala Lumpur, inclusiv la Ambasada României din Malaezia.
Cei doi bistrițeni ne-au declarat că s-au bucurat să vadă steagul României încă de la sosirea pe insulă şi apoi în sala Congresului, fiind mare lucru să îți reprezinți tara şi Europa, pentru prima dată, la acest festival cu o tradiție îndelungată.

Comentarii

09/12/16 23:25
prof. Vasile Găurean

Această ieşire spre universalitate face cinste poeţilor şi poeziei din această parte de ţară

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5