Scriitorul Dorel Cosma, în antologie, în Malaezia

De curând a apărut antologia Festivalului de poezie din Pangkor – Malaezia, ediţia a VII-a, în care 112 poeţi din toată lumea sunt prezenţi cu creaţia lor şi un scurt CV în limba engleză.
România este reprezentată în această lucrare de poetul Dorel Cosma, cu poezia Man (Omul), în traducerea lui Zorin Diaconescu. Este un lucru deosebit pentru un poet să fie prezent într-o antologie ce oglindeşte lirica actuală a lumii, alături de poeţi din America Latină, Turcia, Japonia, Mongolia, India, China, Spania, Italia etc.
Reamintim faptul că scriitorii bistrițeni Dorel Cosma și Menut Maximinian au fost prezenţi la Congresul Mondial de Poezie din Pangkor, Malaezia, desfăşurat în prezența Majestății Sale sultanul Nazrin Muizzuddin Shah și a primului ministru Menteri Besar în Arena Pangkor în fața a peste 2000 de spectatori. Pentru prestația realizată atât în cadrul dezbaterilorcât și momentele lirice pe scena festivalului, organizatorii au acordat celor doi bistrițeni Medalia pentru Poezie a Malaeziei. Poezia bistrițeană este un adevărat ambasador pentru țară noastră într-un colț de lume unde nu s-a auzit prea multe despre noi până acum.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5