Managerii şi angajaţii bistriţeni pot urma cursuri de formare profesională gratuite

Managerii şi angajaţii din întreprinderile mici şi mijlocii d epe raza judeţului Bistriţa-Năsăud pot beneficia de formare profesională gratuită, în sistem elearning, în cadrul proiectului „Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi manageriale în zona IMM-urilor inovative din România pentru formarea şi promovarea parteneriatelor naţionale şi transnaţionale”. Persoanele interesate pot accesa site-ul www.imm-ciao.ro sau pot obţine informaţii de la Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud. Certificatele obţinute sunt recunoscute de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a organizat ieri conferinţa de lansare a acestui proiect, în Regiunea Nord-Vest, după cea de la Satu Mare.

Proiectul în valoare de peste 8,2 milioane lei este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi are ca obiectiv principal promovarea culturii antreprenoriale printr-un set complex de activităţi integrate – consiliere, orientare, motivare, informare, formare antreprenorială pentru personalul operativ şi de conducere din IMM-urile din România în cadrul celor opt regiuni de dezvoltare, dezvoltarea capacităţii de a iniţia şi realiza parteneriate orizontale sau verticale între IMM-urile din ţară sau parteneriate transnaţionale.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de 2000 de angajaţi şi 200 de cadre de conducere din IMM-urile româneşti din cele opt regiuni de dezvoltare, a precizat, Florin Lungu, directorul Departamentului Management şi Inginerei Economică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

În cadrul proiectului vor fi făcute studii şi analize cu privire la nevoile grupului ţintă şi evaluarea unor modele de succes internaţionale destinate promovării şi dezvoltării de parteneriate naţionale şi transnaţionale. Se vor susţine cursuri de formare profesională specifică în susţinerea şi promovarea culturii antreprenoriale cu focalizare pe iniţierea şi dezvoltarea parteneriatelor transnaţionale.

De asemenea, va fi realizat un Centru Informatic de Asistenţă Online, CIAO, ce cuprinde baze de date, liste dinamice cu posibilităţi de investiţii, un modul interactiv de iniţiere de parteneriate între IMM-urile din România şi Europa.

Parteneri în acest proiect sunt Institutul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii – în calitate de solicitant, SC IPA SA, ASE Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, CLIMM Oradea, PTIR, APJIMM Giurgiu, Asociaţia Patronatul Judeţean al Femeilor de afaceri din IMM Suceava, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi – în calitate de parteneri naţionali, European Business and Innovation Network – EBN – în calitate de partener transnaţional.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5