Instruire gratuită a IMM-urilor din Bistriţa
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca organizează mâine, de la ora 14.00, conferinţa de lansare în Regiunea Nord-Vest, a proiectului „Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi manageriale în zona IMM-urilor inovative din România pentru formarea şi promovarea parteneriatelor naţionale şi transnaţionale”.
Reuniunea este programată în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, lectori fiind Ion Voicu Sucală, responsabil de proiect, şi Florin Lungu, directorul Departamentului Management şi Inginerei Economică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.
Parteneri în acest proiect sunt Institutul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii – în calitate de solicitant, SC IPA SA, ASE Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, CLIMM Oradea, PTIR, APJIMM Giurgiu, Asociaţia Patronatul Judeţean al Femeilor de afaceri din IMM Suceava, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi – în calitate de parteneri naţionali, European Business and Innovation Network – EBN – în calitate de partener transnaţional.
Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi are ca obiectiv principal promovarea culturii antreprenoriale printr-un set complex de activităţi integrate – consiliere, orientare, motivare, informare, formare antreprenorială pentru personalul operativ şi de conducere din IMM-urile din România în cadrul celor opt regiuni de dezvoltare, dezvoltarea capacităţii de a iniţia şi realiza parteneriate orizontale sau vertical între IMM-urile din ţară sau parteneriate transnaţionale.
Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de 2000 de angajaţi şi 200 de cadre de conducere din IMM-urile româneşti din cele opt regiuni de dezvoltare.
În cadrul proiectului vor fi făcute studii şi analize cu privire la nevoile grupului ţintă şi evaluarea unor modele de succes internaţionale destinate promovării şi dezvoltării de parteneriate naţionale şi transnaţionale. Se vor susţine cursuri de formare profesională specifică în susţinerea şi promovarea culturii antreprenoriale cu focalizare pe iniţierea şi dezvoltarea parteneriatelor transnaţionale. De asemenea, va fi realizat un Centru Informatic de Asistenţă Online, CIAO, ce cuprinde baze de date, liste dinamice cu posibilităţi de investiţii, un modul interactiv de iniţiere de parteneriate între IMM-urile din România şi Europa, un modul legislativ naţional şi european, modul eLearning, studii de caz şi exemple de bune practici.
Citiţi şi:
- Managerii şi angajaţii bistriţeni pot urma cursuri de formare profesională gratuite
- Rural SMEs: Soluții pentru dezvoltarea antreprenoriatului rural, printr-un proiect european
- IMM-urile din Bucureşti şi Ilfov, cele mai interesate de cursurile de afaceri online
- IMM-urile din Bucureşti şi Ilfov, cele mai interesate de cursurile de afaceri online
- IMM-urile din Bucureşti şi Ilfov, cele mai interesate de cursurile de afaceri online
Adaugă comentariu nou