Managerul Comelf, Dorin Stoian, a devenit cetăţean de onoare al Bistriţei

Consilierii municipali au adoptat, joi, proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa”, managerului Comelf Dorin Radu Stoian.

Proiectul de hotărâre are ca argument următoarele: „Personalitate marcantă a municipiului Bistriţa, domnul Dorin Radu Stoian a avut o contribuţie deosebită la menţinerea în activitate şi modernizarea celei mai mari întreprinderi industriale cu capital românesc din Bistriţa, producătoare de echipamente industriale, în principal pentru piaţa externă. Unul dintre principalele rezultate ale acestei activităţi îl reprezintă asigurarea de locuri de muncă pentru un număr mare de cetăţeni ai municipiului Bistriţa. Prin activitatea sa, domnul Dorin Radu Stoian a avut o influenţă pozitivă în mediul de afaceri, atât în calitatea de director al S.C. Comelf S.A. Bistriţa, cât şi ca reprezentant al asociaţiei patronale UGIR 1903. De asemenea trebuie remarcat şi sprijinul constant acordat în rezolvarea unor necesităţi ale comunităţii – modernizarea Spitalului Judeţean, reabilitarea turnului Bisericii Evanghelice, precum şi implicarea în dezvoltarea bazei materiale pentru desfăşurarea de activităţi sportive în municipiu. Domnul Dorin Radu Stoian a înţeles importanţa şi necesitatea susţinerii unui sistem medical modern şi performant reuşind să capaciteze reprezentanţii mediului de afaceri din Bistriţa în ceea ce a reprezentat implicare în modernizarea şi retehnologizarea unităţilor spitaliceşti. Datorită acestui parteneriat s-au modernizat laboratoarele de investigaţii paraclinice, laboratorul de imagistică medicală, blocul alimentar, sistemele de transport intra-spitaliceşti etc. Secţia UPU – SMURD a fost la rândul ei amenajată şi datorită implicării reprezentanţilor mediului de afaceri din Bistriţa. Tot în acest domeniu, este de menţionat şi faptul că tot implicării domnului Dorin Radu Stoian se datorează apariţia unei secţii de Inginerie Medicală la filiala bistriţeană a Universităţii Tehnice din Cluj, specialitate extrem de utilă în formarea specialiştilor în întreţinerea şi utilizarea aparaturii medicale”.

Prin acest proiect se mai propune ca însemnele ce atestă calitatea de Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa să fie înmânate în cadru festiv, cu prilejul manifestărilor prilejuite de Zilele municipiului Bistriţa sau cu alte ocazii festive.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat în forma prezentată de iniţiator, cu 18 voturi „pentru”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5