Managerul Gabriel Lazany: Toţi refugiaţii ucrainieni beneficiază de servicii medicale gratuite în sistemul public de sănătate

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazanz, anunţă că toţi cetăţenii ucrainieni refugiaţi pe teritoriul României beneficiază de gratuitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite de sistemul public de sănătate.
"Ca urmare a numărul tot mai mare de refugiați din Ucraina pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 15/27.02.2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, și ale Convenției între Republica Populară Română și Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste privind colaborarea în domeniul prevederilor sociale, semnată la București în 24 decembrie 1960, vă informăm că TOȚI CETĂȚENII UCRAINENI refugiați pe teritoriul României beneficiază de gratuitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite de sistemul public de sănătate", transmite managerul SJU Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5