Primarul oraşului Năsăud, prof. Mircea Romocea

Mandatat să reprezinte oraşul Năsăud

În cadrul primei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Năsăud, primarul Mircea Romocea a informat legislativul că licitaţia pentru punerea în funcţiune a primului sistem integrat de colectare a deşeurilor din ţară – Depozitul Ecologic de la Tărpiu – a fost fixată, având un termen limită: 24 august, dacă nu vor exista contestaţii. Amintim cititorilor faptul că Depozitul Ecologic de la Tărpiu a fost finalizat în noiembrie anul trecut, recepţia tehnică fiind făcută în aprilie anul acesta, pentru cele cinci staţii de transfer din localităţile Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi şi Galaţii Bistriţei. Acest sistem integrat de colectare a deşeurilor a necesitat 139 milioane de euro (finanţare europeană prin POS Mediu) şi o cofinanţare de 2% din partea Consiliului Judeţean şi a celor 62 de primării din judeţ.
Licitaţia (care se va desfăşura în condiţiile stabilite de CJ în 31 octombrie 2011) conform HCJ, cu obiectul contractului de delegare a gestiunii deşeurilor, este constituit de dreptul şi obligaţia de a opera Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Tărpiu, de a monitoriza, post-închidere, fostele depozite de gunoi de la Bistriţa, Năsăud şi Sângeorz-Băi, de a administra şi exploata infrastructura noului depozit (de la Tărpiu) contra redevenţei stabilită în şedinţa CJ, respectiv, 20% din tarifele încasate, dar nu mai puţin de 200.000 euro/an, cu o concesiune de 20 de ani şi la o valoare anuală estimată la circa 4,4 milioane de lei.
Aşa cum reiese din documentaţie, tarifele maxime fără TVA sunt: 61 lei/tonă – tarif de depozitare; 31 lei/tonă – tarif de compostare şi 27 lei/tonă – tarif de sortare.
În şedinţa extraordinară a CL Năsăud, legislativul a aprobat încredinţarea mandatului special domnului primar al oraşului Năsăud, prof. Mircea Romocea, pentru a reprezenta CL Năsăud în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul B-N. De asemenea, a fost împuternicit să semneze, voteze şi aprobe pe seama şi în numele CL al oraşului Năsăud adoptarea hotărârilor în cadrul acestei asociaţii, cât şi în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5