Preşedintele Radu Moldovan, mandatat să voteze în AGA ADI Deşeuri aprobarea contractului de salubrizare cu Supercom

Consilierii judeţeni, reuniţi în şedinţă extraordinară,  l-au mandatat, în unanimitate (n.n. - după o pauză de consultări cerută de PNL) pe preşedintele Emil Radu Moldovan să voteze în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud pentru aprobarea atribuirii şi încheierii Contractului de achiziţie publică a serviciului public de salubrizare. În fapt, este vorba despre contractul dintre ADI Deşeuri şi SC Supercom SA, în calitate de ofertant declarat câştigător al procedurii de negociere,  pentru activitatea de colectare şi transport a deşeurilor municipale şi managementul staţiilor de transfer şi al centrelor de colectare din judeţ.

         Durata contractului de prestări servicii va fi de trei luni, cu posibilitate de prelungire până la semnarea contractului de concesiune şi data ordinului de începere a contractului în condiţiile legii, în scopul asigurării continuităţii serviciului de salubrizare în judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru evitarea impactului negativ asupra populaţiei şi a mediului.

Tarifele practicate diferă în mediul urban faţă de cel rural. Astfel, persoanele fizice, inclusiv asociaţiile de locatari/proprietari vor plăti 8,25 lei/persoană/lună (fără TVA), în timp ce persoanele fizice din mediul rural vor achita 2,50 lei/persoană/lună fără TVA. Pentru agenţii economici şi instituţiile publice tariful este de 290 lei/tonă. Colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor rezultate din activităţi de construcţii şi demolări este de 21,50 lei/tonă – pentru persoane fizice şi juridice. Colectarea, transportul, depozitarea şi valorificarea deşeurilor voluminoase şi DEE-uri are un tarif de 24,90 lei/tonă.

Proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul Judeţean prevede şi închirierea infrastructurii tehnico-edilitare aferente serviciului public de salubrizare pentru firma Supercom. Chiria lunară este de 158.000 lei/lună, banii urmând să fie viraţi în contul Consiliului Judeţean pentru alimentarea fondului de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare a proiectelor ce vizează infrastructura serviciilor publice. Bunurile care fac obiectul Contractului de închiriere sunt staţiile de transfer de la Năsăud, Sângeorz Băi, Beclean, Galaţii Bistriţei şi Bistriţa (Valea Boilor), centrele de colectare de pe str. Narciselor şi din Viişoara, toate containerele semiîngropate plus cele aproape 82.000 pubele, inclusiv dotările din staţiile de sortare şi centrele de colectare.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5