Marko Bela: „Dacă obţinem peste 30 de posturi de parlamentari, înseamnă că am reuşit”

La Consiliul Naţional al Aleşilor Locali, preşedintele UDMR, Marko Bela, a prezentat strategia partidului pentru alegerile din toamnă. UDMR se prezintă cu 452 de candidaţi, în fiecare colegiu fiind nominalizat câte un membru. În actuala legislatură, UDMR are 32 de parlamentari, 22 de deputaţi şi 10 senatori. „Dacă în toamnă obţinem peste 30 de posturi de parlamentari, înseamnă că am reuşit”, a declarat preşedintele UDMR, Marko Bela. Liderul UDMR nu vede în votul uninominal, o garanţie a unui Parlament de calitate. De asemenea, Marko Bela nu a exclus varianta ca după alegeri, UDMR să poarte negocieri cu anumite formaţiuni politice. „Vor fi dificile negocierile cu PSD şi mai dificile cele cu PD-L”, a precizat preşedintele UDMR.

În Bistriţa-Năsăud, UDMR îi propune pe liderul judeţean Kocsis Andras, care va candida în Colegiul 2 de la Senat ( zona Sângeorz-Băi – Năsăud – Beclean).

Tot pentru un post de senator, în Colegiul 1, va lupta şi Took Katalin.

Pentru Camera Deputaţilor, UDMR BN îi nominalizează pe Decsei Attila - în Colegiul 3 (Năsăud), prof. Antal Attila - în Colegiul 4 (Prundu Bârgăului), în timp ce Szekely Emese va lupta în Colegiul 2 (Beclean). Pentru Colegiul 1 (Bistriţa şi Livezile), UDMR îl susţine pe Szilagyi Zsolt, fiul prefectului judeţului, care-şi va încerca forţele în compania lui Ioan Turc, Ioan Nelu Botiş şi Adrian Moldovan.

Plecând de la deviza Consiliului Naţional al Aleşilor Locali UDMR- „Împreună, mai departe”, Marko Bela a pledat la Bistriţa pentru unitate în sânul comunităţilor maghiare, deoarece numai uniţi, maghiarii vor merge mai departe. „Pe ici, pe acolo, se aude că există un partid în afara UDMR, care lansează independenţi. O stupizenie mai mare nu am auzit. Poate sunt independenţi de obiectivele reale ale UDMR! Aceste probleme ale comunităţilor maghiare pot fi rezolvate, doar dacă ne menţinem puterile împreună”, a încheiat liderul UDMR.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5