UDMR aniversează 20 de ani de existenţă politică

Foşti şi actuali lideri judeţeni ai UDMR, la ceremonia de la Cluj-Napoca

Cei 20 de ani de existenţă a UDMR-ului în România vor fi marcaţi, sâmbătă, 16 ianuarie, printr-o manifestare ce va avea loc la Opera Maghiară din Cluj. Preşedintele UDMR Bistriţa-Năsăud, Kocsis Andras, a explicat că este vorba despre un eveniment al partidului la nivel naţional, iar din partea organizaţiei judeţene au fost invitaţi să participe foştii şi actualii lideri, doi preşedinţi teritoriali, precum şi reprezentanţi ai bisericii catolice şi reformate din judeţ.

,,Eu, alături de Jakab Mihaly, Szilagyi Zoltan, Szilagyi Janos, foşti lideri judeţeni, însoţiţi de cei doi preşedinţi teritoriali de la Mălin şi Teaca, vom participa la eveniment în calitate de invitaţi. Vom primi şi o plachetă. Este un eveniment al partidului la nivel naţional pentru marcarea a 20 de ani de existenţă în România”, a declarat Kocsis Andras, preşedintele organizaţiei UDMR Bistriţa-Năsăud.

Ceremonia de sâmbătă, programată la Opera Maghiară din Cluj va cuprinde momente artistice, dar şi discursuri ale liderilor partidului. După intonarea imnului este programată poezia “Vallomás” de Tompa László, recitată de Skovrán Tünde, actriţa Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Va rula şi un scurtmetraj, ,,20 de ani în imagini”. După acest moment introductiv vor urma discursurile preşedintelui UDMR, Markó Béla, şi al lui Kántor Lajos, membru fondator al UDMR. Acestea vor fi urmate de un moment instrumental susţinut de violonistul Márkos Albert jr, care va interpreta piesa ,,A táncban”, de Márkos Albert senior.

În cadrul ceremoniei aniversare sunt programate şi discursuri ale unor invitaţi, decernarea de premii aniversare, un moment folcloric şi un al doilea moment liric - poezia ,,Tornyot raktam” de Horváth István, în interpretarea lui Hatházi András, actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Liderul judeţean Kocsis Andras nu a putut preciza deocamdată cine va participa dintre oficialii de la Bucureşti sau dacă preşedintele Traian Băsescu va fi prezent pe 16 ianuarie la Cluj.

,,Sărbătorim 20 de ani de la înfiinţare. Au fost invitaţi foşti şi actuali lideri ai Uniunii, conducători ai bisericilor tradiţionale, personalităţi din ţară şi lideri ai partidelor din Ungaria”, a completat Kocsis Andras.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5