Mărţişorul din suflet

Iarna ne bate încă la geam, dar în suflet îşi face loc primăvara. Nu-i aşa, este mărţişorul! Bucurie în inima celor care iubesc viaţa, natura pregătindu-se să renască.

Pe uliţa tradiţiilor Baba Dochia îşi va lepăda cojoacele, ca mai apoi zâna cea bună a primăverii să îi va locul. Firele alb-roşii, alături de cele mai neobişnuite mărţişoare - potcoavă, hornar, inimi, pluşuri, au fost însoţite, pe tarabele bistriţene, de fulgii de nea. Mărţişoarele au preţuri pentru toate buzunarele, de la 1 leu la mii de lei, în funcţie de pretenţii şi de statut. În mod normal contează gestul de a oferi un simbol celor dragi, însă unii sunt atât de „făloşi”, încât oferă cheia unei maşini. Prea deplasate gesturi. E drept că trebuie să ai şi bani pentru aşa ceva.

Mărţişoarele sunt simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare. Roşul este considerat culoarea primăverii, iar albul culoarea iernii, împletind lupta dintre bine şi rău. Un ghiocelul al deveniri noastre. Să ne închipuim că roşul înseamnă iubirea, iar albul divinitatea.

Primii ghiocei din grădina de acasă şi-au scos timizi capetele gingaşe de sub stratul de zăpadă, vestind venirea primăverii şi reînvierea naturii. Au început să răsară, pe ici, pe colo, făcându-ne parcă să uităm de zilele geroase care de abia trec.

La mulţi ani, dragi cititori şi primiţi, din suflet, un mărţişor de la redacţia ziarului nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5