Pentru Ispasul Năsăudean

Măsuri administrative

Legislativul local năsăudean a aprobat, zilele trecute, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul oraşului, ing. Dumitru Mureşan, prin care au fost stabilite câteva măsuri pentru organizarea celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului-concurs de interpretare a muzicii populare româneşti „De Ispas la Năsăud”, 11-13 mai.

Manifestările vor fi coordonate de o comisie care-l are preşedinte pe profesorul Pahone Pop, director al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu”, iar membrii fiind: consilierii locali Macedon Iepure (reprezentantul cartierului Luşca) şi Vasile Berci; apoi profesorul Gavrilă Onul – directorul Grupului Şcolar Silvic şi reprezentanţii Primăriei oraşului, Gheorghe Stoian – contabilul şef şi Livia Marica – inspector comercial.

Preţul biletului de intrare pe stadionul orăşenesc, la Gala finală a festivalului-concurs de folclor „de Ispas la Năsăud” este de 6 lei/persoană, dar elevii, studenţii, veteranii de război, persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora vor plăti doar jumătate din valoarea biletului, în baza legitimaţiilor proprii.

Chiria pentru terenurile aparţinând domeniului public şi privat al oraşului în vederea amplasării de tonete, tarabe, jocuri, expoziţii etc., va fi de 10 lei/mp, dar nu mai puţin de 150 lei/amplasament.

Nivelul chiriei pentru ocuparea terenurilor din domeniul public sau privat al urbei de către mijloacele auto a fost stabilit la 250 lei/mijloc de transport.

Toate sumele încasate din aceste activităţi vor constitui venituri la bugetul local.

Sponsorii manifestării care vor contribui cu sume de minimum 1.000 lei nu vor plăti chirii pentru terenurile ocupate, aceştia urmând să beneficieze de taloane speciale.

S-a mai stabilit că organizatorul ediţiei a XVI-a a Ispasului – Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud are obligaţia să suporte cheltuielile privind autorizaţia-licenţă emisă de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, pentru dreptul de autor al acestei manifestări cultural-artistice, cea mai importantă din Ţara Năsăudului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5