De Zilele Năsăudului

S-a stabilit componenţa Comisiei de organizare

La iniţiativa primarului oraşului Năsăud, ing. Dumitru Mureşan, legislativul local s-a reunit în şedinţă ordinară când a aprobat măsurile de organizare şi desfăşurare a „Zilelor Năsăudului”, ediţia a X-a 2011, în intervalul 29 mai – 2 iunie.

În acest sens, s-a stabilit componenţa Comisiei de organizare a manifestărilor în care va fi inclus şi festivalul-concurs „de Ispas la Năsăud”, comisie prezidată de prof. Pahone Pop, directorul Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, avându-i membri pe consilierii locali Viorel Naşcu, Adriana Moldovan, Ioan Moldovan, Macedon Iepure (cartierul Luşca), Ion Pop (cartierul Liviu Rebreanu) şi pe reprezentanţii Primăriei: Gheorghe Stoian – şef birou financiar-contabil, Livia Marica – inspector comercial şi Corina Sângeorzan – reprezentanta biroului impozite şi taxe.

În organizarea şi desfăşurarea manifestărilor, comisia va fi sprijinită de executivul Primăriei oraşului şi alte instituţii: Poliţia, Detaşamentul 3 Jandarmi Năsăud, Secţia de pompieri militari Năsăud, Substaţia de Ambulanţă Năsăud, Muzeul Grăniceresc Năsăud, Biblioteca orăşenească „Veronica Micle”, Şcolile năsăudene, Bisericile ortodoxe, Circa Sanitar-Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică – Laboratorul Năsăud şi Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud.

Chiriile pentru comercianţi

Preţul chiriilor pentru comercianţii care doresc să-şi vândă produsele pe durata manifestărilor, în mare, au rămas la nivelul celor de anul trecut.

- perimetrul central – str. I. Prodan (zona alocată scenei şi spectatorilor, Piaţa Unirii, parcare biserică, treceri de pietoni, Munca Colectivă şi Casa de Cultură), respectiv, Parcul Central, preţul de închiriere este de 8.000 lei în cele cinci zile de sărbătoare, cu specificaţia că agentul economic care va câştiga licitaţie va avea exclusivitate şi pentru un spaţiu în incinta stadionului, la gala festivă a Ispasului năsăudean din ziua de joi, 2 iunie

Cei care doresc amplasarea de tonete, tarabe, jocuri, expoziţii etc. vor plăti pentru închirierea de suprafeţe de pe domeniul public 10 lei/mp, dar nu mai puţin de 300 lei/amplasament (dublu faţă de anul trecut); pentru mijloacele auto 300 lei/mijloc de transport (cu 50 lei mai mult decât anul trecut). În ceea ce priveşte preţul biletului de intrare pe stadionul oraşului la gala finală şi spectacolul organizat, acesta va fi de 6 lei/persoană. Elevii, studenţii, veteranii de război, persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora vor beneficia de o reducere cu 50%, în baza legitimaţiilor proprii.

Pentru sponsorii manifestărilor cu suma de minimum 1000 lei nu se vor percepe chirii pentru terenurile ocupate, acestora eliberându-li-se taloane speciale. Invitaţii organizatorilor, reprezentanţii presei, Cetăţenii de Onoare ai oraşului Năsăud, familiile acestora, participanţii la manifestările cultural-artistice şi ştiinţifice, conducătorii instituţiilor care sprijină organizarea manifestărilor, vor avea acces gratuit, pe bază de invitaţii în original.

Organizatorul Ispasului Năsăudean (Casa de Cultură) va suporta cheltuielile privind autorizaţia-licenţa emisă de către Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru dreptul de autor al acestei manifestări cultural-artistice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5