Zilele Năsăudului, în curând!

Ajunsă la a IX-a ediţie, sărbătoarea năsăudenilor se va desfăşura în perioada 24-28 mai a.c., conform proiectului de hotărâre promovat de primarul oraşului Năsăud – ing. Dumitru Mureşan – şi aprobat de legislativul local în şedinţă extraordinară. Au fost stabilite unele măsuri pentru organizarea şi buna desfăşurare a “Zilelor Năsăudului” care vor fi respectate cu stricteţe. Edilul oraşului a ţinut să precizeze încă din capul locului că manifestările nu vor fi folosite pentru propagandă electorală de nicio culoare.

Ca şi la celelalte ediţii, manifestările vor demara duminică (după-amiază) cu concursul de preselecţie a câştigătorilor festivalului “De Ispas la Năsăud”, care se va desfăşura pe scena amenajată lângă Casa de Cultură “Liviu Rebreanu” şi vor culmina cu Gala finală pe Stadionul orăşenesc. Pe parcursul zilelor destinate manifestărilor vor avea loc în sala festivă a Primăriei oraşului, diferite simpozioane, prezentări de carte, expoziţii (în sala mică, la Casa de Cultură etc.) la care vor participa invitaţi de elită. În fiecare seară după evoluţia concurenţilor Ispasului Năsăudean, spectatorii vor audia interpreţi consacraţi de muzică populară, formaţii de muzică uşoară, de dansuri etc.

Biletul de intrare la Gala finală de pe Stadion din “Loagăr” din ziua de joi, de Ispas, a fost stabilit la suma de 6 lei/persoană, atâta cât a fost şi anul trecut. Elevii, studenţii, veteranii de război, persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora vor beneficia de o reducere cu 50%, pe baza legitimaţiilor proprii.

Chiria pentru terenurile aparţinând domeniului public şi privat al oraşului, în vederea amplasării de tonete, tarabe, jocuri, expoziţii etc. va fi de 8 lei/mp, dar nu mai puţin de 150 lei/amplasament; chiria pentru ocuparea terenurilor din domeniul public sau privat al oraşului de către mijloacele auto este stabilit la 150 lei/mijloc de transport.

Toate sumele încasate se vor constitui în venituri la bugetul local. Sponsorii manifestărilor care vor susţine acţiunile cu suma de minimum 1.000 de lei, nu vor plăti chirii pentru terenurile ocupate, aceştia beneficiind de taloane speciale. Stabilirea suprafeţelor necesare pentru închiriere se va face pe bază de cerere şi schiţă care vor fi avizate de compartimentul de specialitate din Primăria oraşului Năsăud.

Decontarea cheltuielilor de organizare a manifestărilor se face din bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local din sume fundamentate cu această destinaţie.

În maximum 45 de zile de la terminarea “Zilelor Năsăudului”, comisia organizatoare va prezenta în faţa legislativului local un raport complet asupra rezultatelor acţiunii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5