Zilele Năsăudului – ediţia a XII-a 13-14 iunie

Această a XII-a ediţia a sărbătorilor dedicate oraşului Năsăud va fi una mai restrânsă, având în vedere resursele financiare destul de reduse ale administraţiei locale. Celelalte ediţii (1-11), demarate cu anul 2000 de către fostul primar al oraşului, ing. Dumitru Mureşan (cum preciza şi primarul actual, prof. Mircea Romocea într-o emisiune TV), s-au desfăşurat pe parcursul a cinci zile, fiecare ediţie incluzând şi festivalul-concurs de interpretare a muzicii populare româneşti pentru copii şi tineri „De Ispas la Năsăud”, cu participanţi din toată ţara, sesiuni de comunicări cu diferiţi oameni de cultură (profesori universitari doctori, academicieni intelectualii urbei) lansări de cărţi în organizarea Asociaţiunii Culturale ASTRA (Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi cultura poporului român), expoziţii (filatelie, pictură, sculptură, fotografie, artă populară etc.), acordări de titluri „Cetăţeni de onoare ai oraşului”, depuneri de coroane la Monumentul Eroilor, decernare de diplome jubiliare „50 – Nunta de aur”, şedinţa festivă a CL şi alte activităţi culturale.
Pentru această ediţie a sărbătorilor oraşului Năsăud administraţia a repartizat 45.000 lei, reprezentând cheltuieli de organizare, care vor fi decontate din bugetul Casei de Cultură „Liviu Rebreanu”.
Preţul biletului de intrare pe Stadionul oraşului, în data de 13.06.2013, la spectacolul organizat va fi de 6 lei/persoană. Elevii, studenţii, veteranii de război, persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, vor beneficia de o reducere cu 50%, în baza legitimaţiilor proprii.
Sumele încasate din închirierea şi din vânzarea biletelor de intrare se constituie venit la bugetul Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, din care se vor susţine cheltuielile de organizare a manifestărilor specifice.
Intrarea pe Stadion a comercianţilor, reprezentanţilor societăţilor comerciale, asociaţiilor familiale etc., cu mijloace de transport de orice natură, se va face în ziua de 13.06.-14.06, până cel târziu la ora 10.00 şi după ora 14.00, pentru a permite accesul publicului şi încasarea corectă a biletelor de intrare.
Invitaţii organizatorilor, reprezentanţii presei, Cetăţenii de onoare ai oraşului Năsăud, familiile acestora, participanţii la manifestările cultural-artistice şi ştiinţifice, conducătorii instituţiilor care sprijină organizarea manifestărilor, vor avea acces gratuit, pe bază de invitaţii în original (nu xerocopii), ridicate de la organizatori, anticipat sau în ziua de 13.06.2013. Accesul la spectacolul organizat în data de 14.06.2013 este gratuit.
Se interzice amplasarea chioşcurilor, tonetelor, tarabelor, jocurilor etc., pe domeniul public şi privat al oraşului Năsăud, în afara zonelor nominalizate şi pe aceea de acces din afara stadionului, din faţa Palatului de Justiţie (pentru zilele de 13.06-14.06.2013), pe partea carosabilă a drumurilor sau pe trotuare. Nerespectarea prevederilor prezentului articol se sancţionează cu amendă contravenţională în cuantum de 200 lei şi obligarea părăsirii amplasamentului.
Paza şi ordinea pe întreaga durată şi în toate locaţiile stabilite pentru manifestările legate de „Zilele Năsăudului” (13.06-14.06.2013), va fi asigurată cu sprijinul Poliţiei, Jandarmeriei şi Secţiei de pompieri militari din oraşul Năsăud, în baza unui plan de acţiune comun.
Pe perioada 13.06-14.06.2013, pe Stadionul oraşului, este interzisă difuzarea prin orice formă a altor ritmuri muzicale care să împiedice sonorizarea spectacolului pus în scenă de organizatori, respectiv înregistrarea/transmiterea în direct a acestuia, pe canale TV.
Decontarea tuturor cheltuielilor de organizare se face din bugetul de venituri şi cheltuieli al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu”, care face parte integrantă din bugetul consolidat al Consiliului local Năsăud, pentru anul 2013, din suma cu această destinaţie, în condiţiile legii.
Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, organizatorul festivalului Gala Folclorului Românesc „De Ispas la Năsăud” şi a celorlalte manifestări artistice, are obligaţia să suporte cheltuielile privind autorizaţia-licenţa emisă de către Uniunea Compozitorilor şi Muzicienilor din România, pentru dreptul de autor al melodiilor interpretate la manifestările cultural-artistice organizate.
Manifestările cu caracter politic şi/sau electoral, de la tribunele sau de pe scenele organizate pe tot parcursul calendarului aprobat, sunt interzise.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5