Mătcile Carnica reprezintă alegerea ideală pentru apicultori

Mătcile Carnica reprezintă o varietate de albine ce își au originea în Austria, mai precis în regiunea Carniolia, regiune aflată astăzi pe teritoriul Sloveniei. Încă din Evul Mediu, aceste albine au fost crescute în mod tradițional datorită adaptabilității lor dar mai ales pentru productivitatea lor.

Odată cu trecerea timpului, apicultorii din Austria au remarcat calitățile acestei specii, așa că în secolul 19 a început procesul de ameliorare a speciilor de albine, mătcile Carnica devenind astfel tot mai populare. Începând cu această perioadă, mătcile Carnica au fost exportate și în alte țări, chiar și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

La ora actuală, mătcile Carnica se bucură de foarte multă apreciere dată fiind atât agilitatea lor cât mai ales capacitatea de a se adapta cu ușurință condițiilor climatice. Productivitatea lor este, de asemenea, un alt argument ce susține popularitatea de care beneficiază această specie de albine.

Chiar dacă nu au o rezistență excelentă la boli, specia Carnica este privită adesea drept una dintre cele mai bune specii de albine din întreaga lume. De aceea, tot mai mulți apicultori le preferă.

Atuurile mătcilor Carnica

Descoperind atuurile pe care mătcile Carnica le oferă, cel mai probabil că vei căuta și tu matci carnica de vanzare. În acest sens, nu ne mai rămâne decât să îți recomandăm să verifici oferta de pe matci-carnica.ro.

Un prim motiv pentru care apicultorii aleg mătcile Carnica este capacitatea lor grozavă de adaptabilitate. Așa cum spuneam anterior, mătcile Carnica sunt renumite pentru abilitatea lor de a se adapta la diferite condiții climatice. Prin urmare, dacă locuiești într-o zonă rece sau condițiile climatice din zona ta sunt dificile, ai un motiv în plus pentru a alege mătcile Carnica.

Visul fiecărui apicultor este acela de a obține producții record de miere. Nu este însă chiar simplu să te poți lăuda cu o astfel de realizare. Cu toate acestea, îți va fi mai ușor să obții cantități mari de miere, atât timp cât ai mătci Carnica.

Pentru ca munca ta în stupină să fie o reală plăcere și să te bucuri de pasiunea ta pentru apicultură, este important să alegi mătci cu un comportament calm. Ei bine, află că albinele din specia Carnica sunt foarte docile, așa că sigur nu vei întâmpina evenimente neplăcute.

În final, precizăm că mătcile Carnica prezintă o genetică pură și nealterată, așa că dacă scopul tău este acela de a păstra diferite genetici specifice, sigur îți va fi mai ușor să faci asta atât timp cât le vei alege.

Trebuie să îți mai oferim însă un sfat. Dat fiind faptul că această specie de albine este mai predispusă anumitor probleme așa cum sunt bolile albinelor. Prin urmare, atât timp cât vei alege să cumperi această specie de mătci, trebuie să fii pregătit pentru a gestiona aceste probleme și mai ales să aplici metodele adecvate pentru a le controla.

Acestea fiind spuse, dacă atuurile mătcilor Carnica te-au convins și pe tine să le alegi, intră pe matci-carnica.ro și fă o comandă chiar acum, pentru ca acestea să ajungă la timp în noua lor familie de albine.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5