Matilda Pascal Cojocăriţa, sărbătorită, la 60 de ani, de toată spuma folclorului. Televiziunea Română şi Iuliana Tudor, la Bistriţa !

Una dintre cele mai îndrăgite artiste ale ţării, Matilda Pascal Cojocăriţa, a fost sărbătorită la 60 de ani într-un mod inedit. Fără să ştie, artista s-a pomenit la propria sărbătoare. Nici presa bistriţeană nu a ştiut nimic şi nu a participat la eveniment ( poate aici trebuia gândit un pic altfel de către cei care au programat totul pentru că mereu am fost alături de evenimentele realizate de îndrăgita doamnă la Bistriţa şi e păcat că un asemenea eveniment a trecut fără să îl mediatizăm). Totul s-a făcut pe bază de invitaţii, în cea mai mare taină. Spectacolul a fost filmat de Televiziunea Română şi prezentat de Iuliana Tudor. Mesaje de felicitare au transmis de la preşedintele Consiliului Judeţean, realizatoarea TVR Elise Stan, oficialităţi, dar şi cei ce au fost invitaţi la concert. Printre artiştii ce au onorat cu prezenţa se numără Petrică Stoian Mîâu, Daniela Condurache, Nicolae Mureşan, mariana Deac şi colegii din Dor Românesc.
"Un om ca nimeni altul, un artist cât 1.000 de artiști si un suflet ce și-a lăsat amprenta în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut! În această seară, unele dintre cele mai mari nume ale folclorului românesc: Iuliana Tudor, Ionuț Fulea, Alexandru Pugna, Petrică Mâțu Stoian, Daniela Condurache, Mariana Deac și Nicolae Mureșan, împreună cu Ansamblul Profesionist “Dor Românesc” au organizat un spectacol surpriză în cinstea omului și artistului Matilda Pascal Cojocărița! Artista a împlinit ieri o frumoasă vârstă, dar și 40 de ani de activitate artistică, motiv pentru care o mică parte din cei care o apreciază și o iubesc pe Matilda Pascal Cojocărița am avut ocazia să îi urăm cele mai sincere gânduri! Județul Bistrița-Năsăud și România sunt mai frumoase datorită Matildei Pascal Cojocărița! Bunul Dumnezeu să îți dea sănătate tie, Maestrului Ștefan Cigu și minunatei voastre familii! La mulți ani Matilda Pascal Cojocărița" spune preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.
...............
Trăind în cântec, sufletul ei nemurind tot ce are mai frumos lada de zestre a acestui popor, un om frumos la chip şi suflet, un adevărat profesionist,
Judeţul nostru are onoarea ca, de mai bine de un sfert de veac, Matilda Pascal Cojocăriţa să fie unul dintre promotorii activităţilor culturale de aici, promovând ca director artistic al Ansamblului profesionist „Dor Românesc”, pe scenele din ţară şi străinătate, împreună cu cel care îi este alături şi în viaţă şi pe scenă, maestrul Ştefan Cigu, cântecele şi dansurile bistriţenilor şi nu numai.
Absolventă a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, cu master în folclor, artista interpretează, cu lejeritate, mai multe genuri de muzică: romanţe, cântece de petrecere, muzică uşoară veche, fiind una dintre cele mai dese prezenţe pe micile ecrane. Talentul se completează cu frumuseţea, fiind deţinătoarea titlului "MISS România". Alături de maestrul Ştefan Cigu formează cel mai iubit cuplu de artişti stabilit în Bistriţa.
„Concertele îmi încarcă bateriile. Sunt într-o continuă activitate, asta înseamnă viaţa noastră, acesta este aerul pe care îl respirăm în fiecare zi. Fără activitate nu cred că am putea trăi. Muncim, muncim, scoatem albume noi. Apoi Fane şi copiii noştri, mă fac zi de zi să fiu mândră. Toţi am terminat facultatea de muzică şi masteratul. Am ajuns unde suntem prin muncă şi cu multă trudă, pas cu pas. Împreună suntem o adevarată orchestră. Toată lumea mă întreabă cum este la Bistriţa, cum m-am acomodat la Bistriţa. Eu mă simt foarte bine aici, sunt oameni deosebiţi” spune Matilda Pascal Cojocăriţa.
Despre “Dorul Românesc” artista declară: „ Numai când spui cuvântul “dor” înseamnă foarte mult. Noi suntem un colectiv foarte unit. Ne simţim foarte bine împreună, facem lucruri extraordinare. După cum ştiţi Ansamblul “Dor Românesc” este renumit în Ţara Românească. Nu-mi doresc decât să ţină steagul sus şi să putem să facem cinste bistriţenilor şi celor ce se ocupă de noi. Şi să le dea de gândit şi celor care sunt un fel de spini în grădină. Folclorul nu va dispărea niciodată, am crezut în lucrul acesta şi voi crede toată viaţa, cu toate că a fost o perioadă foarte grea în folclor. Am învăţat şi tineretul să lupte pentru că nu vom exista noi ca naţie, dacă nu ne vom păstra tradiţia şi folclorul. Tot ce facem, facem pentru ascultători, pentru bistriţeni, pentru cei dragi. Dumnezeu să ne dea bucuria de a ne împlini visele şi anul acesta şi de a ne întâlni cu pace şi fericire.
Duminică, de la ora 13, „Opriţi timpul” şi urmăriţi pe Naţional TV o emisiune frumoasă realizată de Raluca Olaru şi prezentată de Corina Chiriac dedicată artistei noastre.
În ceas aniversar, vă dorim, iubită Doamnă a românilor, mulţi ani cu sănătate, bucurii, scena să fie ca şi până acum locul în care să străluciţi, iar publicul să vă fie mereu alături prin aplauze şi flori.
https://www.facebook.com/sanzuca/videos/2026315057425792/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5