Medicii bistriţeni care pleacă în străinătate, scutiţi de deplasările la Bucureşti pentru întocmirea dosarelor

În zece zile, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) B-N a primit doar o singură solicitare pentru recunoaşterea diplomei în UE. Până la această dată, în judeţul nostru, un singur medic stomatolog şi-a depus documentele pentru obţinerea certificatelor de conformitate, documente în vederea recunoaşterii diplomei în Uniunea Europeană.

Dosarul a fost depus, săptămâna trecută, la DSP, la doar câteva zile de la înfiinţarea unui birou special cu această destinaţie.

Măsura aplicată de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii cu data de 1 septembrie, vine în sprijinul personalului medical care va fi scutit de drumurile pe care le făcea la Bucureşti pentru a depune sau ridica astfel de acte.

Conform legii, DSP trebuie să elibereze certificatul de conformitate în maximum 30 de zile. Preluarea dosarelor se face după verificarea actelor depuse, urmând a fi înregistrate numai dosarele care conţin documentaţia completă. În termen de 30 zile lucrătoare de la înregistrarea la Ministerul Sănătăţii, se vor emite certificatele solicitate şi se vor comunica documentele la DSP.

Pentru medici, actele necesare la dosar sunt diploma de absolvire a facultăţii, cerere tip, copie după actul de identitate, diploma de bacalaureat, copie legalizată după diploma de medic, copie legalizată după foaia matricolă din facultate, adeverinţa eliberată de facultatea de medicină absolvită, în care se precizează perioada în care au fost efectuate studiile.

Astfel, dosarele complete se vor comunica MS, prin poşta militară, în termen de 5 zile lucrătoare. Documentele emise la Bucureşti se vor înregistra în registre speciale la DSP şi apoi se vor elibera titularilor pe bază de semnătură.

Potrivit oficialilor din Sănătate, în cazul în care dosarele cu documente se transmit incomplete, MS va propune sancţionarea persoanelor vinovate, adică persoanele responsabile la nivelul DSP cu diminuarea drepturilor salariale cu 5 - 20% pe o perioadă de până la 3 luni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5