Ministerul Muncii lansează un număr de telefon gratuit pentru informarea cetăţenilor

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice /MMFPSPV/ a lansat un număr de telefon gratuit (TelVerde), apelabil din oricare reţea, la care cetăţenii pot obţine acces direct la informaţii specifice domeniilor gestionate de minister, informează, un comunicat al instituţiei.

,,Serviciul de telefonie 0 800 86 86 22 este disponibil de luni până vineri, între orele 9.00 — 22.00”, se precizează în comunicat.

Apelând numărul de telefon menţionat, persoanele interesate pot obţine informaţii cu privire la politici publice, pensii şi asigurări sociale, asistenţă socială, protecţia persoanelor cu dizabilităţi, protecţia drepturilor lucrătorilor, protecţia sănătăţii şi securităţii în muncă, protecţia drepturilor copilului, adopţii, sau legislaţia muncii.

,,Răspunsurile furnizate de operatorii call-center-ului sunt elaborate de MMFPSPV şi vor fi actualizate permanent în funcţie de feed-back-ul primit din partea cetăţenilor. În cazul în care răspunsurile la întrebările formulate de public vor necesita un timp de consultare cu experţi ai ministerului, solicitarea va fi transmisă electronic persoanelor abilitate din cadrul MMFPSPV şi va fi soluţionată conform procedurilor de comunicare aprobat”, se precizează în comunicat.

Potrivit comunicatului, implementarea serviciului TelVerde se realizează prin proiectul "Modernizarea serviciilor publice de informare şi relaţionare cu cetăţenii, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 — 2013.

În anul 2013, MMFPSPV a primit 38.892 de scrisori oficiale şi petiţii în baza OG nr. 27/ 2002 şi alte 460 solicitări în baza Legii 544/ 2001. În acelaşi an, au fost soluţionate 1.123 de petiţii adresate de către cetăţeni pe contul pilot de facebook al MMFPSPV şi au fost acordate 230 de audienţe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5