Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: În noul PNDR 2014-2020, vor exista proiecte distincte pentru asfaltări, reţele de apă şi canalizare

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, susţine că, până la finalul anului, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 va fi aprobat de Comisia Europeană, iar în primele luni ale anului 2015 vor fi deschise primele sesiuni de proiecte. Potrivit acestuia, noul PNDR are ca principiii de bază pe cel al asocierii şi al integrării producţiei (în sensul dezvoltării lanţului scurt de producţie).

Eu sper ca în cel mai scurt timp să avem acceptul Comisiei Europene, să începem noul exerciţiu financiar 2014-2020, să avem şi mai multe commune care să beneficieze de avantajele fondurilor europene.

Aici în judeţ sunt 30 de comune care au intrat la finanţare în perioada 2007-2013, 5 au reuşit să finalizeze déjà proiectele, celelalte sunt în fază finală. Eu sper să aibă capacitatea şi financiară şi tehnică ca până la finalul anului 2015 să putem absorbi toate fondurile europene pe care le avem la dispoziţie”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a explicat că în noul PNDR, Măsura 322 îşi va schimba documentaţia, în sensul că vor fi eligibile finanţări separate pentru asfaltarea străzilor, pentru apă şi canalizare. “Se pot face proiecte integrate numai dacă vorbim de apă şi canalizare, iar valoare finanţărilor este de 2,5 milioane euro. Dacă se merge pe o finanţare individuală,  valoare este de 1 milion de euro. Pot fi finanţate şi ADI-uri, acolo unde localităţile consideră că trebuie să facă investiţii împreună, în această zonă investiţiile pot ajunge la 4 milioane euro”, a explicat Daniel Constantin.

Ministrul Constantin a adăugat că au fost schimbate şi criteriile de finanţare, prin eliminarea “gradului de sărăcie”, iar perioada de aşteptare va fi micşorată, evaluările urmând să fie făcute lunar. În plus, nu se vor mai acorda puncte  suplimentare pentru centre sociale – gen after-school – care nu şi-au dovedit utilitatea în mediul rural, pentru astfel de centre educaţionale, cultural etc. fiind prevăzută o măsură specială, cu o finanţare de 500.000 euro/proiect.

În schimb, Măsura 125 prin care s-au modernizat drumuri forestiere, agricole etc. este inclusă în noul PNDR. 

Comentarii

26/10/14 20:08
Relu

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5