Ministrul Sănătății, dr. Florian Bodog: Spitalul Județean din Bistrița, peste clinicile private din capitală!

CT pentru spital!

Ministrul Sănătății, dr. Florian Bodog, a vizitat vineri după-amiază Ambulatoriul, Secțiile de Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie și noul Bloc operator centralizat de la Spitalului Județean de Urgență. 

 Ministrul Sănătății a avut discuții punctuale cu președintele Consiliului Județean,  Emil Radu Moldovan, cu prefectul Ovidiu Frenţ, cu managementul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dar şi cu staff-ul DSP Bistriţa, al CAS BN sau primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

"Mă bucură vizita, dar mai ales determinarea domnului ministru Florian Bodog de a continua proiectele de investiții începute la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Avem trei vești bune, la un nivel concret. Spitalul Județean de Urgență va primi într-un timp relativ scurt un computer tomograf de ultimă generație, de care avem mare nevoie. Suntem aproape de finalizarea studiilor și proiectelor tehnice legate de extinderea secției de Terapie Intensivă, iar imediat ce documentele vor fi terminate, domnul ministru ne-a promis tot suportul domniei sale în identificarea unei surse de finanțare concrete. Poate cel mai important lucru, am primit promisiunea unui sprijin în atragerea într-un timp relativ scurt a finanțării pentru achiziția unui accelerator de particule pentru viitorul Centru de Radioterapie a Spitalului Județean.

Aceste lucruri sunt prioritatea noastră 0 și mă bucur că noi, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, avem în Guvernul României și în Ministerul Sănătății un partener serios alături de care vom crește calitatea actului medical pentru bistrițeni, aici, la noi acasă în Bistrița-Năsăud. Am început o revoluție în zona medicală și nu ne vom opri aici!", precizează președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, într-un comunicat de presă.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a beneficiat în ultimii 5 ani de investiții totale de circa 20 de milioane de euro în modernizarea și construcția unor noi secții dar și în tehnica medicală de ultimă generație. Aceste proiecte au fost finanțare de Guvernul României și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5