Centru de Radioterapie, la Bistriţa. Ministrul Sănătăţii: Serviciile sunt decontate integral, atât în sistem public cât şi privat

Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Florian Bodog, a vizitat, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, au discutat, pe amplasamentul de pe str. Alba Iulia, despre Centrul de Radioterapie, care va fi edificat.  

         „La Centrul de Radioterapie, am reuşit împreună cu Primăria municipiului Bistriţa să finalizăm toată partea de documentaţie juridică în vederea asocierii pentru finanţarea centrului. Avem documentaţia la nivel de studiu de fezabilitate. În momentul de faţă, managementul spitalului se ocupă de avize, certificat de urbanism şi undeva până în data de 15 octombrie vrem să fie „urcată” pe SEAP pentru a putea demara licitaţia. În această iarnă sperăm să finalizăm licitaţia, să avem un executant şi din primăvară să înceapă construcţia”, a declarat preşedintele Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.

         În context, ministrul Sănătăţii a precizat că, în urma discuţiilor avute cu administraţia judeţeană, i-a fost comunicat că „există deja finanţare locală şi pentru buncăr şi pentru aparat”, dar dacă buncărul va fi gata, iar ministerul va avea aparatura, acesta va fi repartizată la Bistriţa.

         „Este şi motivul pentru care la fiecare spital judeţean la care merg mă asigur că există locul unde să punem aceste aparate. Nu doresc ca aparatul să vină şi să stea undeva într-o ladă nici măcar o oră. În momentul în care se livrează el trebuie să fie instalat, pentru că ştiţi că după ce se instalează urmează procedura de avizare, nu vreau să pierdem timp. Vreau să mă asigur că aparatele – şi le-am spus tuturor managerilor de spitale – când ajung trebuie să fie montate”, a spus ministrul Bodog. Ministrul Sănătăţii a mai spus că indiferent de cine va presta serviciile medicale de radioterapie – public sau privat – acestea vor fi decontate integral de către Casa de Asigurări de Sănătate.

De altfel, preşedintele Radu Moldovan a menţionat că o variantă de rezervă pentru aparatura de la Centrul de Radioterapie este concesionarea acestui serviciu către mediul privat, interesat de aceste investiţii, tocmai prin prisma decontărilor integrale. „Dacă nu vom avea soluţia financiară, nu vom aştepta nici noi cu buncărul gol, pentru că incidenţa bolilor de cancer, din păcate, creşte într-un ritm foarte mare. În Bistriţa avem 650 de cazuri noi depistate pe an”, a explicat preşedintele CJ.

 

Comentarii

20/09/17 08:42
Cititor

Felicitari ! De cand astepata oamenii asa ceva ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5