Lucrările la Centrul de Radioterapie, estimate la 4 milioane euro. Luna viitoare va fi lansată licitaţia pentru execuţie

Spitalul Judeţean de Urgenţă, Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean au căzut de acord asupra varientei finale pentru Centrul de Radioterapie de la Bistriţa. Potrivit managerului Gabriel Lazany, imobilul va avea subsol, parter şi două etaje, întreaga investiţie în construcţii fiind estimată la 4 milioane euro. În bugetul din acest an, Primăria Bistriţa a prevăzut suma de 2 milioane lei.

         „Am căzut de acord pe forma finală, asta înseamnă o clădire cu subsol, parter şi două etaje. Partea de subsol va fi alocată în totalitate pentru parcaje, parterul va fi pentru partea medicală, două buncăre de radioterapie, CT simulare, scientigrafie şi brahiterapie, absolut tot ce însemană specialitatea asta radioterapeutică. Etajul I va fi alocat şcolarizării, vrem să dezvoltăm cu ajutorul Universităţii Tehnice şi a Universităţii „Babeş-Bolyai” un program de pregătire a fizicienilor medicali pentru radioterapie. (...) La etajul II vor fi amenajare rezerve pentru pacienţii care fac radioterapie şi nu sunt din zonă”, a explicat Gabriel Lazany.

         Luna viitoare este termenul de predare a documentaţiei tehnice, după care se va lansa procedura de achiziţie publică pentru proiect tehnic şi execuţie. Lucrările ar putea fi finalizate într-un an de zile, asta pentru că este, în principal, o lucrare prin care se toarnă foarte mult beton, cu pereţi de o grosime de 3 m.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5