Mircea Geoană: „În PSD B-N, democraţia este cuvântul de ordine”

Prezent la Bistriţa cu prilejul întrunirii candidaţilor din Regiunea de Nord-Vest, liderul PSD, Mircea Geoană, a acordat publicaţiei noastre un interviu, în care a vorbit despre demisia consilierului judeţean PSD,Vasile Marc, dacă mai există sau nu alianţă cu PNL. Concluzia liderului PSD: „câştigăm alegerile şi facem guvern”.

Reporter: În cadrul conferinţei de presă, v-aţi declarat mulţumit de Organizaţia Judeţeană PSD Bistriţa-Năsăud, de calitatea morală şi ireproşabilă a membrilor de partid. Sunteţi la curent cu situaţia actuală din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, mă refer aici la demisia consilierului PSD, Vasile Marc, şi trecerea sub „aripa” lui Ioan oltean. Se zvoneşte că un alt consilier PSD ar avea gânduri de „demisie”. Cum comentaţi această situaţie?

Mircea Geoană: Ce se întâmplă? În condiţiile în care în partidul nostru, şi în orice alt partid, se iau decizii democratice cu privire la desemnarea unor candidaţi, se întâmplă şi astfel de lucruri. La noi în PSD, în special la PSD B-N, democraţia este cuvântul de ordine. Este firesc ca baza de partid, activiştii noştri, consilierii noştri şi primarii noştri să-şi spună punctul de vedere cu privire la candidatul pe care îl consideră cel mai potrivit pentru victorie, pentru că nu suntem aici la un concurs de frumuseţe, suntem la un concurs de puncte, mergem pe rezultat. Dar, a fi nemulţumit pentru că nu eşti desemnat candidat pe un anume colegiu, şi a trece în tabăra adversarului, e un lucru care spune multe despre lipsa de calitate morală a celor care fac asemenea gesturi. Într-un partid apar multe supărări, dar a trece în barca altcuiva, este un lucru pe care nu îl înţeleg şi îl dezaprob la modul cel mai serios.

Rep: Totuşi, într-un „accident” sunt doi vinovaţi. Organizaţia Judeţeană PSD nu trebuie să-şi asume o parte din vină? S-ar putea ca scorul acestui domn la alegerile din toamnă, să fie foarte mare.

Mireca Geoană: Dacă votul democratic al organizaţiei a indicat că cel mai potrivit candidat pentru colegiul respectiv este un alt coleg, atunci te superi, ca prostul pe sat! Aici trebuie să-şi reproşeze domnul respectiv, de ce nu are susţinerea partidului, pentru că aceasta este întrebarea. Cum cred cei din

PD-L că pot să facă performanţă cu cineva care nu a adus nici un vot în Conferinţa Judeţeană, pentru desemnarea ca şi candidat? Le urez mult succes PD-L în aceste alegeri!

Rep: Atât PSD, cât şi PNL s-au întrecut în acordarea de „pomeni” electoratului. Aţi făcut o alianţă tacită cu PNL, care în ultimul timp, se frânge, dacă ţinem cont şi de ultimele declaraţii ale lui Bogdan Olteanu. Mai este cale de întors cu PNL?

Mircea Geoană: În primul rând nu este vorba de nicio pomană electorală. Vreau să vă amintesc faptul că profesorii nu au votat PSD în 2004, şi nici nu ştiu dacă vor vota masiv PSD, în această toamnă, la fel şi cadrele medicale, care sunt următoarea categorie de interes strategic pentru societate. Repet, nu este vorba de pomană electorală. Sunt lucruri necesare pentru a avea o economie competitivă, pentru a avea o forţă de muncă educativă, pentru a avea o stare de sănătate corectă a populaţiei. Noi nu am făcut din acest lucru o pomană electorală, pentru că dacă era pomană, ne duceam printre categorii de public care votează PSD. Noi am considerat de bună credinţă Pactul Naţional pentru Educaţie. Facem aceste lucruri, fără nicio intenţie electorală, pur şi simplu, credem că este un lucru corect, ca cel care munceşte şi are salariul mic, să fie recompensat. Ce pomană electorală este când dai un minim de decenţă vieţii pensionarilor, un sprijin minim agricultorilor, dar şi profesorilor, pivotul de dezvoltare al României?

Rep: În ceea ce-i priveşte pe liberali…

Mircea Geoană: Liberalii să fie sănătoşi cum îşi văd viitorul politic. PNL este un partid care a ajuns printr-un accident la putere, cu un premier ales tot printr-un accident, şi oarecum accidental, a supravieţuit patru ani de zile. PSD este partidul care o să câştige alegerile, şi după alegeri, cu scorul pe care îl vom obţine, o să ne uităm foarte calm şi limpede care este majoritatea pe care o formăm. Punct şi de la capăt.

Rep: Aţi anticipat ultima întrebare. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat la Bistriţa, la Consiliul Naţional al Aleşilor Locali UDMR, că se vor purta negocieri care vor fi, citez „dificile cu PSD, şi mai dificile cu PD-L”. Cum va arăta viaţa PSD după alegerile din toamnă?

Mircea Geoană: O viaţă bună…Câştigăm alegerile şi facem guvern. Cred că ceilalţi au dificultăţi. Noi vom obţine un scor de peste 40%, după redistribuire, dar nu abandonez speranţa că putem face un scor şi mai bun. Iar, după aceea, o să vină ei la PSD, iar negocierea va fi în termenii

PSD-ului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5