„Mişcarea Literară”, sub semnul lui Rebreanu

Casa Cărţii „N. Steinhardt” a găzduit lansarea nr. 3-4/2013 a revistei „Mişcarea Literară” (iniţiată în 1924 de Liviu Rebreanu) care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România şi este editată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. În faţa colegilor scriitor şi a cititorilor, redacţia revistei: Olimpiu Nuşfelean – director, Ioan Pintea – redactor şef, Virgil Raţiu – secretar de redacţie şi Andrei Moldovan – au vorbit despre modul în care în cei 12 ani de apariţie în serie nouă, publicaţia „Mişcarea Literară” şi-a făcut un nume în rândul revistelor importante din ţară, fiind premiată de mai multe ori pentru modul în care a ştiut să-şi aleagă, cu profesionalism, subiectele.
Dosarul acestui număr este dedicat scriitorului Augustin Buzura, despre care au materiale Gheorghe Glodeanu, Constantin Cubleşan, Icu Crăciun, Ion Radu Zăgreanu, Cornel Cotuţiu. La dialogurile revistei ne întâlnim cu Ion Buzaşi, în anul „Andrei Mureşanu” acesta declarând despre poetul revoluţionar că este deschizător al liricii profete ardelene. Despre volumul „Etnocritica”, lansat de Călin Crăciun şi la Bistriţa, Andrei Moldovan spune că este o propunere greu de ignorat.
George Ţâra scrie despre parodiile lui Lucian Perţa, Icu Crăciun despre Vasile Gogea, iar Olimpiu Nuşfelean se află în dialog cu Aura Christi.
Evenimentele care s-au derulat în a doua jumătate a anului 2013 şi albumul cu scriitor întregesc acest număr, în care ne întâlnim şi cu poezia (Maria Pal, Ion Bogdan, Viorel Chirilă, Aura Christi, Simion Dima), dar şi cu proza (Ştefan Damian, Marian Ilea, Alexandru Jurca). Manifestarea s-a încheiat cu un recital de poezie cu câţiva dintre poeţii prezenţi în acest număr (Veronica Ştir, Menuţ Maximinian, Ioana Ilinca Moldovan, Alexandra Ionuţa Andrecuţ).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5