Misiunea ortodoxă astăzi, dezbătută la Bistriţa, cu Mitropolitul Andrei

- Cu acest prilej Înaltpreasfinţitul a sfinţit Casa Parohială din Crainimăt

Protopopiatul Ortodox Bistrita a găzduit Conferinţa de toamnă, care a debutat cu un Te-deum desfăşurat în biserica de la Protopopiat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei.
După rugăciune preoţii au mers în sala de sedinţe a Protopopiatului unde Înaltpresfinţitul Andrei a binecuvântat Conferinţa preoţească. Tema aleasă a fost:”Misiunea ortodoxă astăzi.
Mijloace pentru dinamizarea activităţii pastoral-misionare”. Sub coordonarea părintelui protopop Alexandru Vidican, preoţii Aspru Laurenţiu de la parohia Galaţii Bistriţei, Pugna Gabriel de la parohia Susenii Bârgăului şi Moldovan Vasile-Sorinel de la Aşezământul religios “Sf.Vasile cel Mare” Bistriţa au evidenţiat rolul predicii la Sfintele Taine şi alte ierurgii, catehizarea adulţilor, programele cu tinerii şi acordarea de asistenţă religioasă celor suferinzi. După încheierea Conferinţei Înaltpreasfinţitul Andrei a sfinţit Casa Parohială din Parohia Crainimăt, păstorită de părintele Pintea Ioan, Înaltpreasfinţitul dorind eliminarea statutului de preot navetist. Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a fost însoţit de Pr.Tira Iustin vicar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului. Joi, Mitropolitul Andrei se va afla la Năsăud, la lucrările Conferinţei de toamnă a preoţilor de pe Valea Someşului, păstoriţi de protopopul Ioan Dâmbu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5