Mitropolitul Andrei a binecuvântat comunitatea din Ilva Mare. Gratulația Anului 2022, conferită președintelui Radu Moldovan!

În Duminica a 28-a după Rusalii (a Sfinților Strămoși – Pilda celor poftiți la cină), Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir” din Ilva Mare.
Ierarhul a fost întâmpinat de dimineață de soborul de preoți în frunte cu protopopul de Năsăud, preotul Ioan Dâmbu. Înainte de oficierea Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit a rostit o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor recent efectuate la lăcașul de rugăciune, pe care l-a stropit cu apă sfințită. După citirea pericopei evanghelice (Pilda celor poftiți la cină), Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a subliniat importanța participării la Sfânta Liturghie și a împărtășirii cu Sfintele Taine.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal Sfântul Ierarh Nectarie din Dej, iar la momentul împărtășaniei, tinerii și copiii din localitate au interpretat pricesne.
Pentru bogata activitate pastoral misionară pe care o desfășoară în cadrul comunității, preotului paroh, părintelui Cristian Lupșan i-a fost acordat Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici.
Având în vedere râvna, sprijinul necontenit arătat față de Biserică și sprijinirea proiectelor desfășurate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, dar și pentru aportul arătat în buna conlucrare dintre Biserică și Instituțiile Statului, Părintele Mitropolit Andrei a acordat, în premieră, domnului Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, „Gratulația Anului 2022”. Este vorba de o diplomă unică, recent înființată și aflată la prima emisiune, ce se acordă de către Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului o singură dată pe an, pentru merite deosebite arătate în cadrul Bisericii și comunității.
De asemenea, deputatul Bogdan Ivan Gruia a primit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, fostul primar Alexandru Anca şi actualul edil Stelian Cicsa au primit Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Administratorul public al județului, Florin Moldovan, a primit Ordinul “Sfinții Martiri Năsăudeni", deputatului Bogdan Ivan Gruia și primarului comunei Măgura Ilvei, Valer Avram, au primit Ordinul "Episcop Nicolae Ivan", iar administratorul Călin Onița a primit Ordinul "Mihai Vodă”, în semn de apreciere pentru aportul și implicarea în comunitatea creștinilor din Ilva Mare.
"Cu profundă recunoștință, vă mulțumesc pentru distincția primită, “Gratulația Anului 2022”. Mă onorează și în același timp mă motivează, să continui în implementarea proiectelor, menite să vină în sprijinul și dezvoltarea comunităților din județul nostru", a declarat președintele Radu Moldovan.
Interpreta de muzică populară Oana Font, care a și susținut un recital de colinde la finalul Sfintei Liturghii, a fost distinsă cu Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură.
Arhidiaconul Claudiu Ioan Grama, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, a primit din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Diploma de Excelență, în semn de apreciere, respect și prețuire pentru întreaga activitate desfășurată în slujba credincioșilor din județ.
După oficierea Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a binecuvântat noua capelă mortuară a comunității. Aceasta a fost construită cu sprijinul autorităților locale pe un teren central pus la dispoziție de parohia ortodoxă, și va deservi toate cultele creștine de pe raza localității.
Alături de comunitatea locală, parohul Cristian Lupșan și primarul Stelian Cicsa, au fost președintele Consiliului Județean - Emil Radu Moldovan, primarul municipiului Bistrița - Ioan Turc, deputatul Bogdan Ivan, primarul Dorin Vlașin de la Năsăud, primarul Flaviu Lupșan de la Lunca Ilvei, Stelian Dolha - șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5