Mitropolitul Andrei a binecuvântat comunitatea din Șieu Sfântu, la sfințirea capelei

Luni, 27 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu Sfântu, comuna Șintereag, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din localitate.
Cu acest prilej, de la ora 13:00, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate. Aceasta a fost edificată cu sprijinul Primăriei Comunei Șintereag, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Șieu Sfântu.
Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Beclean – preotul Cristian Dragoș, parohul comunității – preotul Adrian Datu, precum și alți preoți invitați.
La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și a arătat utilitatea unei capele mortuare pentru comunitate. De asemenea, ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile parohiei. Astfel, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat preotului paroh Adrian Datu „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului”, primarului comunei Șintereag, Ioan Bob, i-a oferit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar Consiliului Local al comunei Șintereag și constructorului, Miron Petru, le-a oferit Diplome de aleasă cinstire.
La slujbă au participat oficialități locale și județene, precum și numeroși credincioși din sat. Printre oficialitățile prezente s-au numărat prefectul județului Bistrița-Năsăud – Teofil Cioarbă și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, care a rostit o alocuțiune și a felicitat comunitatea și Consiliul Local al comunei Șintereag pentru realizare.Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Protopopiatul Beclean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5