Mitropolitul Andrei, întâlnire cu preoţii din Protopopiatul Năsăud

Preoții din Protopopiatul Năsăud s-au reunite, marţi, în oraşul academicienilor în cadrul conferinței preoțeşti de toamnă.
Conferința a debutat cu slujba de Te-Deum, săvârşită în biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din Năsăud, la care a asistat şi Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, însoțit de la Centrul Eparhial de către Protosinghelul Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei.
La finalul momentului de rugăciune, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a evidențiat trei personalități care l-au mărturisit pe Hristos în anii comunismului, Florea Mureşan, Liviu Munteanu şi Ioan Bunea, care servesc astăzi drept modele desăvârşite de mărturisire a Domnului Hristos.
Mai apoi, preoții s-au deplasat în sala de şedințe a oficiului protopopesc, unde, protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu, i-a urat bun venit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei în Țara Năsăudului, dar a şi evidențiat faptul că Patriarhul Justinian a fost o şansă atât pentru Biserica Ortodoxă cât şi pentru neamul nostru românesc.
În deschiderea conferinței, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a pus un gând la suflet preoților prezenți, în care a subliniat faptul că "toți martirii şi apărărorii Ortodoxiei din perioada comunistă au avut drept slogan cuvintele Domnului Hristos, care zice: "Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărurisi-voi şi Eu pentrj el înaintea Tatălui meu, Care este în ceruri" (Matei 10, 32)", aducându-şi aminte în acelaşi timp şi de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu, care a suferit în temniță în vremea comunismului.
Conferința a fost susținută de către ieromonahul Grigore Benea, coordonatorul Memorialului de la Gherla, care a vorbit despre comunism şi apârătorii Ortodoxiei în perioada comunistă.
După terminarea prezentării, au avut loc şi câteva luări de cuvânt din partea preoților, iar mai apoi, protosinghelul Benedict Vesa a adus la cunoştință preoților noutățile administrative din partea Centrului Eparhial.

Pr. Paul Gavriloaie

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5