Mitropolitul Andrei, la amplul eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la moartea lui Coşbuc

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Biblioteca Judeţeană, Centrul Judeţean pentru Cultură, Complexul Muzeal, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Şcoala Gimnazială Coşbuc, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, organizează, pe 9 mai, o amplă manifestare la 100 de ani de la moartea poetului George Coşbuc.
Evenimentele debutează la ora 10.30, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, dar în acelaşi timp în tot judeţul, prin lansarea simultană, în toate şcolile, a publicaţiei „Sunt suflet în sufletul neamului meu”, ce va ajunge în biblioteca a mii de elevi.
La ora 12.30, la Coşbuc, va fi dezvelit bustul poetului, operă a sculptorului G. Pîrvan, în prezenţa Mitropolitului Andrei.
Evenimentele vor continua în localitatea natală a poetului, la muzeul memorial ce-i poartă numele, cu lansarea cărţilor „Poezii 100” şi „Rolul poetului George Coşbuc în trezirea naţiunii române”, de Ovidiu Coşbuc, în prezenţa directorului Editurii Didactice şi Pedagogice, dr. Maria Nistor.
Urmează, la ora 13.30, un spectacol artistic la Căminul Cultural. Vor susţine alocuţiuni Emil Radu Moldovan – preşedintele Consiliului Judeţean, prof. univ. dr. Ion Buzaşi şi primarul Ioan Pavelea. De la ora 16.00, podul de lemn acoperit va fi repus în funcţiune, iar proiecţia de film „Mari clasici: George Coşbuc” întregeşte gama de acţiuni.
Acum 2 ani, prin ample manifestări, poetul era sărbătorit la 150 de ani de la naşterea acestuia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5