La 100 de ani de când este stea în Cer, George Coşbuc a revenit acasă.Bustul poetului, sfinţit de mitropolitul Andrei. Alături de urmaşii bardului, actorul Dorel Vişan

După manifestări culturale desfășurate în același timp la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și în toate școlile din Județul Bistrița-Năsăud (distribuirea publicației „Sunt suflet în sufletul neamului meu” în școlile județului), comemorarea a 100 de ani de la o continuat în comuna Coşbuc, cu dezvelirea bustului poetului, operă a sculptorului G. Pîrvan, cu participarea Î.P.S. ANDREI - Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului şi lansările George Coșbuc / „Poezii 100” şi Ovidiu Coșbuc / „Rolul poetului George Coșbuc în trezirea națiunii române”, ambele apărute la Editura Didactică și Pedagogică, București. A prezentat Dr. MARIA NISTOR – Ministerul Educației Naționale. La Căminul Cultural a urmat un program dedicat poetului George Coșbuc şi alocuțiuni cu EMIL RADU MOLDOVAN - Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Prof. univ. dr. ION BUZAȘI - Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia, IOAN PAVELEA - Primarul Comunei Coșbuc şi surpriză, actorul Dorel Vişan.
"Despre Coșbuc, la fel ca despre iubire nu poți vorbi. Și geniul lui Coșbuc și iubirea se simt și se trăiesc! Astăzi, la împlinirea a 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui poet, zeci de mii de bistrițeni au fost cu numele său pe buze: elevii din toate școlile care au dedicat pauza mare lui George Coșbuc și noi cei care astăzi am fost în comuna natală a poetului! În vechiul Hordou, azi Coșbuc, am avut bucuria ca alături de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și Maestrul Dorel Vișan să dezvelim un bust al lui George Coșbuc, să participăm la un spectacol extraordinar pus în scenă de elevii școlii din Coșbuc. La finalul zilei, în casa memorială Coșbuc am participat la lansarea cărții ”Rolul poetului George Coșbuc în trezirea națiunii române”, scrisă de descendentul marelui poet, Ovidiu Victor Coșbuc! Felicitări tuturor celor care au contribuit la aceste momente de mare ținută: domnilor Gavrilă Țărmure, Ioan Pintea și Alexandru Gavrilaș și gazdelor noastre: primarului comunei Coșbuc, domnul Ioan Pavelea și viceprimarului comunei, domnul Alin Demian! Coșbuc va trăi atât cât noi ne vom iubi țara și românii" spune preşedintele Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5