Mitropolitul Andrei, la Ciceu-Giurgești ! Părintele Dan Iftimi, iconom stavrofor. Distincţii pentru primarul Vasile Iuga şi deputatul Daniel Suciu

Lucrările de renovare ale bisericii parohiei Ciceu-Giurgești din protopopiatul Beclean au fost binecuvântate de Mitropolitul Clujului, duminică 24 iulie 2016.
În prezența a numeroși credincioși, preoți și oficialități locale și județene, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit rugăciunile specifice binecuvantării locașului de cult iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia le-a vorbit celor prezenți despre lucrarea nevăzută a diavolului și datoria sfântă a omului de a lupta din toate puterile și de a birui acest război nevăzut. Cuvântul de învățătură a pornit de la pericopa evanghelică cititiă astăzi în biserici și mănăstiri care ilustrează episodul vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarenilor.
Pentru toți cei prezenți a fost o sărbătoare aleasă spune părintele paroh Dan Ifimi.
"Mă simt întotdeauna încurcat și emoționat când trebuie să scriu și despre oameni apropiați sufletului meu. Unul dintre ei, părintele Dan Constantin Iftimi, alături de soția Iftimi Florina, astăzi a avut un eveniment important. În prezența Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei, a resfințit biserica din Ciceu Giurgești și a devenit iconom stavrofor. Mă bucur de strădaniile lui și ale frumoasei lui parohii, și mă bucur că am participat la un eveniment de suflet care a bucurat întreaga comunitate. Îl felicit pe domnul primar Vasile Iuga pentru Ordinul Sfântul Pahomie de la Gledin și le mulțumesc celor ce m-au distins cu Ordinul Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni" spune deputatul Daniel Suciu. La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan
Biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ce datează din anul 1828 a fost reabilitată în ultimii ani cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale. Cu acest prilej, Mitropolitul Clujului i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în lucrările bisericii, oferind domnului deputat Daniel Suciu, Ordinul Sfinților Martiri Năsăudeni și primarului localității Ciceiu Giurgești, Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin. De asemenea, a fost recunoscută implicarea deosebită a numeroși fii ai satului precum și a consiliului parohial.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5