Mitropolitul Andrei sfinţeşte Paraclisul Mănăstirii Piatra Fântânele, de praznicul Nașterii Maicii Domnului

Cu prilejul praznicului Nașterii Maicii Domnului, sărbătorit de Biserica Ortodoxă duminică, 8 septembrie 2013, ÎPS Părinte Mitropolit Andrei va oficia Sf. Liturghie la Mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Piatra Fântânele, jud. Bistrița-Năsăud, cu prilejul serbării hramului. Slujbele dedicate hramului vor începe încă din seara zilei de sâmbătă cu slujba Vecerniei și a Utreniei săvârșite de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În ziua hramului, pe lângă Sf. Liturghie Arhierească, ÎPS Andrei va oficia și sfințirea Paraclisului din incinta Mănăstirii, închinat Sf. Pahomie de la Gledin. Slujba de binecuvântare va debuta la ora 9, înainte de oficierea Sfintei Liturghii.
Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele este aşezată la cota 1.200, în Pasul Tihuţa. Biserica din lemn a mănăstirii a fost construită în 1928, prin aprobarea înfiinţării unei mănăstiri de călugări și a funcționat până în anul 1960, când, prin decret, a devenit parohie a satului. La iniţiativa vrednicului de pomenire Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu, în 11 aprilie 1995 s-a reînfiinţat ca mănăstire de maici. În ultimii 3 ani s-a început construcția noii biserici a mănăstirii. În prezent se lucrează și la împrejmuirea mănăstirii cu zid de piatră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5