Modernizarea DJ 154B, limită județ Mureș-Monor, estimată la 11,8 milioane lei

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, reunit în ședință ordinară, a aprobat Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici, aferenţi obiectivului de investiții „Modernizare DJ 154B, km 10+620-15+400, limită județul Mureș – Monor (DJ 154), judeţul Bistriţa-Năsăud”. Valoarea totală a investiţiei, cu TVA, este de 11.892.123,12 lei, durata de execuție fiind 21 luni.
Drumul are o lungime de 4,78 km, cu o lățime a părții carosabile: de 6,00 m (2 benzi de circulație de 3m), acostament - 2x0,75 m + banda de încadrare 2x0,25. Vor fi executate șanțuri din beton pe o lungime de 3,450 km și vor fi amplasate 40 de podețe, plus două poduri pe grinzi. Proiectul prevede amplasarea de parapet metalic, borne kilometrice și hectometrice, dar și de indicatoare rutiere. Se vor amenaja un număr de 9 drumuri laterale, cu aceeași structură rutieră ca și cea a drumului județean, pe o lungime de 25 m.
Acest tronson reprezintă singura legătură între localitățile Monor și Vătava, iar din cauza degradărilor drumului circulația se desfășoară cu dificultate, în special în perioadele cu precipitații, modernizarea acestui sector de drum fiind necesară atât pentru creșterea potențialului zonei, a nivelului de trai al locuitorilor din zonă, cât și pentru asigurarea nivelului de performanță și îndeplinirea criteriilor de siguranță și confort necesare unui drum județean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5