Primim la redacţie şi publicăm

Mult stimate domnule redactor şef şi colaboratori de ambele sexe

Mă numesc Rus Ioan, din comuna Chiuza, jud. Bistriţa-Năsăud. Vă rog să-mi permiteţi a mă adresa, în numele pacienţilor de la Secţia Chirurgie din Spitalul din Beclean, secţie model, condusă cu multă onoare şi competenţă de către mult stimatul domn doctor Rurac Antal. Vă rog să-mi daţi voi să vă descriu stilul de muncă din această secţie, începând din vârful piramidei, până la bază.

Domnul doctor Rurac A. este înzestrat cu multe calităţi de la Bunul şi Atotputernicul Dumnezeu, a primit mulţi talanţi, n-a îngropat niciunul, pe toţi îi fructifică.

Domnia sa poate fi model şi pentru alţi doctori, mai ales pentru cei mai tineri, care au mult de învăţat de la el, cunoştinţe care să le fie de un real folos, aplicându-le la locul de muncă. Domnul doctor Rurac A. este suprasolicitat la spitalul din oraşele Năsăud şi Bistriţa, ca dovadă că domnia sa este foarte bine pregătit şi pe linie medicală. Pacienţii sunt primiţi cu mult drag, atât la cabinet, cât şi în secţie, pentru că vorbeşte foarte frumos, ca un adevărat părinte. Când face vizite în saloane, domnul doctor Rurac Antal, invită pe doamnele asistente aflate în tură pentru a-şi împrospăta şi adâncii cunoştinţele primite în timpul şcolarizării. Domnul doctor colaborează şi se consultă cu domnul doctor Filat, de la Secţia Interne, care este expert în materie, pentru că încă din tinereţe a avut vocaţie pentru medicină.

Aceşti doi domni doctori amintiţi, după ce au luat la cunoştinţă despre rezultatele de analiză de la aparatele cu care este dotat spitalul (razele X, EKG etc.), de comun acord iau o hotărâre şi stabilesc diagnosticul specific fiecărei boli pentru fiecare pacient în parte. Înainte de operaţie, domnul doctor Rurac Antal cere ajutor de sus, de la Părintele Luminilor, pentru ca operaţia să fie reuşită. Acum câţiva ani, înainte de o operaţie de hernie, am găsit pe domnul doctor, care avea pe masă în birou, pe lângă cărţile de specialitate şi Sfânta Scriptură din care se inspiră, după care îşi începe munca cu multă pasiune, multă dăruire de sine, multă milă şi dragoste faţă de aproapele aflat în suferinţă.

Personalul medical auxiliar este format din doamnele asistente, în frunte cu doamna asistentă şefă Pop Nastasia, deşi sunt de naţionalitate diferită (românce şi maghiare) se ajută reciproc, se iubesc ca adevărate surori şi administrează în mod corect şi la timp medicamentele prescrise de domnul doctor Rurac Antal, motiv pentru care se obţin rezultate în muncă. Această secţie poate fi un model şi pentru alte secţii spitaliceşti. Personalul administrativ, format din 7 persoane harnice, nu se lasă mai prejos, menţin o perfectă curăţenie peste tot, masa e servită la timp, în condiţii igienice, mâncarea este foarte bună, cu un cuvânt, beneficiem de toate facilităţile pentru a obţine ameliorarea sau vindecarea. După externare, plecăm mulţumiţi din toate punctele de vedere. Mulţumim din suflet întregului personal de la Secţia Chirurgie, în romul rând domniei voastre de la redacţia „Răsunetul”, cu rugămintea de a ne publica acest articol în coloanele ziarului mult dorit, în care găsim tot ce e bun şi pentru suflet.

Vă dorim mult succes şi în nobila misiune ce va fost încredinţată. Sărutăm mânuţele doamnelor cu care colaboraţi.

Semnez şi în numele pacienţilor,

Rus Ion

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5