Municipiul Bistriţa are în implementare investiţii de peste 95 milioane euro! Vezi lista proiectelor din Bistrița!

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectele cu finanţare nerambursabilă, finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, principalul motor de dezvoltare al oraşului.

          „Dezvoltarea municipiului, care este o latură obligatorie pentru orice administraţie locală, o putem face pe bani europeni. Echipele care se ocupă la Primăria municipiului Bistriţa de atragerea banilor europeni sunt fruntaşi la nivel de Regiune Nord-Vest, şi la nivel de ţară. Suntem pe locul întâi în regiune la sumele atrase, raportat la numărul de locuitori. Am depăşit cu puţin Oradea, cu ceva mai consistent Clujul şi Zalăul şi am surclasat Baia Mare şi Satu Mare”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

Acesta s-a referit la toate proiectele cu finanţare europeană şi stadiul lor de implementare, fie că vorbim de eficienţă energetică (50 de blocuri deja reabilitate şi alte 24 de blocuri în derulare, iluminat public (137 de străzi reprezentând 70% din municipiu); educaţie – reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 1, Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Grădiniţa nr. 2 de pe N. Bălcescu şi Creşa 3, modernizare Liceul Tehnic „Grigore Moisil”, modernizare Liceul Tehnologic de Servicii; transport public – Linia Verde, Centru intermodal, Amenajare pistă de ciclişti (în implementare),  reconfigurarea axei de transport pe str. Gării – B-dul Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului (contractare) şi modernizare Piaţa Centrală, trasee pietonale în centrul istoric, regenerare urbană a centrului istoric (evaluare); spaţii verzi – Subcetate, parc la Viişoara, parc dendrologic la Unirea  şi Scuar Ghinda (implementare); regenerare comunităţi defavorizate – reabilitare Cămin Cultural Slătiniţa, amenajarea zonei centrale şi teren de sport în Slătiniţa (implementare) şi staţie de epurare şi reţele de canalizare în Slătiniţa (precontractare); patrimoniu cultural – restaurarea Bisericii Evanghelice (implementare) şi persoane vârstnice – Centru de zi pentru persoane vârstnice pe str. Octavian Goga.

Prin PNDL, din fonduri guvernamentale, se reabilitează Liceul de Muzică „Tudor Jarda” şi se amenajează drumul de acces şi utilităţile aferente Complexului Sportiv Polivalent din Unirea.

Nu în ultimul rând, din bugetul local s-au alocat 3 milioane lei pentru Aquapark, 1,1 milioane lei – modernizare trecere la nivel cu calea ferată pe str. Lucian Blaga, cofinanţări pentru proiectele guvernamentale, spaţiu de joacă pe str. Sucevei etc.

Comentarii

20/02/20 09:40
cititor

MA CE CUTRE-S , ne baga sub nas un plan de investitii, dar nu ne spun exact locatiile unde se vor face acestea , astfel incat toata lumea sa mearga la vot in sperantza ca si zona in care locuieste, se va regasi " acolo " .
Altfel, daca vor arata exact locatiile investitiilor ( apa, gaz, canalizare, iluminat public etc. ) automat locatarii in care nu vor fi cuprise aceste investitii promise de fiecare data, la toate alegerile locale si parlamentare, NU VOR MAI MERGE LA VOT .
ESTE SI ASTA O " SMECHEREALA " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5