Muzeul Bistrița marchează 70 de ani

Înființat la 1 octombrie 1950, Muzeul Bistrița, aflat azi la ceas aniversar, deapănă în continuare povestea locului, de la așezările preistorice până la obiectele contemporane. Prin eforturile combinate ale generațiilor de muzeografi, cercetători și colecționari, de-a lungul celor 70 de ani muzeul nostru a crescut devenind o adevărată inimă culturală a orașului care găzduiește expoziții, concerte, conferințe și alte evenimente de gen.
Vă mulțumim tuturor celor care ne sunteți aproape și vă invităm să rămâneți alături de noi, pentru a (re)descoperi împreună mii de ani de istorie și cultură bistrițeană!
Manager,
Alexandru Gavrilaș

 

Comentarii

01/10/20 15:12
Delia Velescu

Felicitari, succes pe mai departe si multumiri pentru tot ceia ce ati oferit si oferiti cu drag, pentru cunoastere, pentru a ne bucura si a ne imbogatii viata!

01/10/20 16:27
Paul

La 1 octombrie 1950 a luat fiinţă Muzeul de istorie Bistriţa, cu secţiile de arheologie şi istorie nucleul actualului Muzeu Judeţean, având sediul în fosta clădire a Mănăstirii minoriţilor (sec. al XIII-lea). Ulterior secţiilor de arheologie şi istorie li s-au adăugat cele de artă populară, ştiinţele naturii, artele plastice. În anul 1986 toate secţiile muzeului au fost reunite în actuala locaţie de pe str. Gen. Grigore Bălan, clădirea fostei cazarme a Regimentului 63 Infanterie (sec. al XIX-lea), fiind inaugurat astfel Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsău. Muzeul a fost reorganizat aici cu toate cele patru secţii: ştiinţele naturii, arheologie-istorie, etnografie-artă populară şi arte plastice.

01/10/20 16:44
Tibi

La 1 octombrie 1950 a luat fiinţă Muzeul de istorie Bistriţa, cu secţiile de arheologie şi istorie având sediul în fosta clădire a Bisericii minoriţilor constructie din sec. al XIII-lea, cu modificări ulterioare. Secţiilor de arheologie şi istorie li s-au adăugat ulterior cele de artă populară, ştiinţele naturii, artele plastice. În anul 1986 toate secţiile muzeului au fost reunite în clădirea fostei cazarme a Regimentului 63 Infanterie constructie din sec. al XIX-lea , situata pe str. Gen. Grigore Bălan, unde se află si in prezent Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsăud. In urma lucrărilor de reabilitare cu fonduri norvegiene în valoare totală de 6,2 milioane lei, muzeul a fost reorganizat cu toate cele patru secţii: ştiinţele naturii, arheologie-istorie, etnografie-artă populară şi arte plastice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5