Muzica clasică, experiență a plăcerii

         Muzica clasică este o stare de bine, este o evadare în bine. Tensiunile acumulate zilnic se topesc încet, încet. Muzica este o vindecare, intrăm cu adevărat în clipa pe care-o trăim. Muzica clasică este o limbă universală și o forță unificatoare care cuprinde întreaga umanitate, muzica aceasta a rupt baierele naționale, ea ne aduce o transformare a stărilor emoționale și ne provoacă și invită într-o aventură psihologică. Muzica clasică este o valoare și o obsesie umană, este o lume a culorilor sonore, este o adevărată recompensă intelectuală. Muzica ne aduce emoții, lacrimi, fiori, este, de fapt, o experiență a plăcerii.

         Pentru mine muzica clasică este o terapie în tratarea stresului și intrarea într-o lume a frumosului. Bach, Haendel, Vivaldi, îmi împrospătează atenția, memoria și capacitatea de a scrie. Chopin, Schubert și Beethoven mă calmează și mă aduc în liniștita lume a somnului. Se spune că muzica lui Mozart acționează total neuronii scoarței cerebrale, ea fiind cea mai bogată în sunete de înaltă frecvență și că poate să deblocheze problemele emoționale și incapacitatea de învățare. În muzică barocul înseamnă o mare bucurie și o mare dragoste în arta improvizării și după cum se știe, improvizația este mult mai grea decât o muzică creată pe note.

         Mozart și Bach l-au impresionat mult pe Albert Einstein prin muzica lor care parcă venea din Cosmos, Bach și Mozart înseamnă o imensitate a iubirii, o intensă transformare spirituală. În comunicare, muzica face mai mult decât cuvintele, oricât ar fi acestea de fascinante...

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5