Năsăud: Elevii avertizaţi: Gândeşte, asigură-te şi apoi dă click

Clubul Copiilor Năsăud participă la concursul național Ora de Net „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale”, prin dezbaterea, adresată adulților.
Inițiativa este derulată în cadrul programului Ora de Net, susținut de Ministerul Educației Naționale și se încadrează în mișcarea globală propusă de INSAFE – rețeaua internațională a Centrelor Naționale „Better Internet for Kids”.
În vederea participării la concursul menționat, Clubul Copiilor Năsăud a organizat evenimentul „Gândeşte, asigură-te şi apoi dă click”care a avut loc în 23.03.2018, ora 1300 în aula Colegiului Național” George Coșbuc”, din Bulevardul Gănicerilor, Nr. 2, Năsăud și a reunit 130 de participanți, printre care reprezentanți ai Primăriei, Poliției, Jandarmeriei, Bisericii orașului Năsăud.
În cadrul acestuia, au fost dezbătute aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interacțiune online și implicațiile comerciale ale colectării de date. Totodată, a fost promovată linia de informare și consiliere privind siguranța pe internet a copiilor, ctrl_AJUTOR, coordonat de Organizația Salvați Copiii și disponibilă gratuit prin intermediul platformei www.oradenet.ro.
Discuțiile au avut scopul de a crește nivelul de informare a copiilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la drepturile și responsabilitățile pe Internet privind datele personale.
Acest eveniment a fost organizat de echipa „Luptătorii virtuali “coordonată de prof. Pop Constanţa.
În cadrul dezbaterii cu tema: “Gândește, asigură-te și apoi dă click!” s-a prezentat semnificația datelor cu haracter personal, ce este cyber-bullyng, phishing și cum să ne protejăm în mediul online.
„ Scopul nostru este să protejăm și să încurajăm copiii în accesarea oportunităților digitale precum dobândirea de cunoștințe, comunicarea, dezvoltarea de abilități și îmbunătățirea perspectivelor în carieră. Credem cu tărie că fiecare copil ar trebui să primească educație de calitate și să dezvolte abilitățile și cunoștințele necesare pentru a prospera în secolul XXI.”, a declarat coordonatoarea activității..
În perioada octombrie-noiembrie 2017, peste 2700 de cadre didactice s-au alăturat echipei Ora de Net, pentru a susține o activitate educațională cu scopul de consultare a copiilor. Prin acest demers național, derulat în regim de voluntariat, se propune surprinderea cunoștințelor copiilor din România privind drepturile copilului, experiența online și percepția lor față de tratarea acestei teme de către adulții din viața lor (profesori, părinți, autorități, mass media, companii etc).
Concursul se va derula în perioada 12 februarie – 30 martie 2018 iar autorii proiectelor câstigătoare vor primi diplome din partea Ministerului Educației Naționale. Recompensarea echipelor câștigătoare va fi sprijinită de partenerii proiectului Ora de Net și va consta în echipamente care vor facilita procesul educațional
Înscrierea în concurs se va face accesând pagina www.oradenet.ro/concurs2018, unde se regăsește și regulamentul complet.
Locul de desfășurare a fost pus la dispoziție pe baza parteneriatului încheiat între Clubul Copiilor Năsăud și Colegiul Național G.Coșbuc Năsăud.

Director,
prof. Buia Dorina

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5