Parteneriat în proiectul „MoTour”

Năsăud – Mandello del Lario

Zilele trecute, administraţia oraşului Năsăud a primit o invitaţie din partea oraşului italian Mandello del Lario pentru a deveni parteneri în cadrul proiectului „Motor – Turismul Pasional Activ. Pasiune Intensă pentru Europa”, finanţat de Uniunea Europeană – Acţiunea 1 „Cetăţeni activi pentru Europa”, Măsura 1.2. Reţele de oraşe înfrăţite.
Proiectul MoTour intenţionează să consolideze şi să stabilizeze relaţiile între oraşele Uniunii Europene, oraşe în care industria mecanică şi cea a automobilelor a fost fundamentală pentru creşterea economică şi socială prin promovarea a noi perspective privind rolul jucat de această industrie.
Proiectul MoTour va implica, pe lângă Năsăud (România) încă 3 parteneri din Europa: Italia, Spania şi Slovacia, precum şi reţeaua italiană de „Citta del Motori”, care implică 24 de municipalităţi.
Proiectul va fi un schimb de experienţă pilot şi un parteneriat între diferite ţări europene care împart fondul comuna al industriei mecanice şi al automobilelor şi va promova discuţii pe diverse teme, cum ar fi mobilitatea durabilă.
Datorită acestui proiect, precum şi reţelei deja existente „Citta del Motori”, va fi posibil să se elaboreze un plan inovativ pentru a face faţă crizei industriale, se va promova ocuparea forţei de muncă şi coeziunea socială prin transformarea acestor oraşe în atracţii turistice sau se va îmbunătăţii turismul deja existent în aceste localităţi.
Turismul industrial şi, în special, „turismul pasional”, care determină oamenii să se plimbe în întreaga Europă, poate deveni un factor strategic de creştere pentru aceste comunităţi şi va genera un rezultat economic pozitiv pentru comunităţi şi pentru persoanele care lucrează atât în industrie, cât şi în sectorul turistic.
„În cele din urmă, parteneriatele de înfrăţire care vor fi semnate la sfârşitul acestui proiect vor garanta legăturile de viitor şi de cooperare între oraşele implicate în acest proiect şi posibilitatea de a lucra pe acest subiect în viitor”, ne spune Carmen Soare, coordonator proiect.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5