Năsăud. Reabilitarea Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu, la pachet cu amenajarea unui parc şi a trotuarelor din zona adiacentă

Primăria oraşului Năsăud îşi propune accesarea unei finanţări europene pentru reabilitarea şi consolidarea Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu, profitând de o nouă oportunitate oferită de Programul Operaţional Regionale 2014-2020.

         „Vom depune un proiect mai amplu pe Axa prioritară 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Obiectivul specific 13.1: Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.  Proiectul are două componente. În primul rând, este vorba despre reabilitarea, consolidarea şi modernizarea clădirii Şcolii Gimnaziale. A doua componentă vizează regenerarea infrastructurii urbane adiacente, adică amenajarea unor trotuare pe străzile Vasile Naşcu, Tudor Vladimirescu, Virgil Şotropa şi Bulevardul Grănicerilor.  Mai mult, în incinta Şcolii Gimnaziale va fi amenajat un parc, unde vor avea acces atât elevii şcolii, cât şi năsăudenii”, ne-a explicat primarul Mircea Romocea.

         Deocamdată, Ghidul solicitantului pe Axa 13 este în dezbatere publică, timp în care autorităţile pregătesc documentaţia, actele de proprietate etc. „Trebuie să fim foarte bine pregătiţi, pentru că finanţările vor fi acordate pe principiul „Primul venit, primul servit””, a adăugat primarul Romocea.   

Potrivit acestuia, la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" se impune reabilitarea, pentru că gradul de uzură fizică şi morală a clădirii este unul ridicat. Autorităţile locale nu au putut interveni până la momentul în care şcolile au revenit în proprietatea comunităţii locale. În lipsa dreptului de proprietate sau concesiune, nu a fost posibilă accesarea fondurilor europene sai a celor norvegiene. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5