Mircea Romocea: Vom elabora un proiect de reabilitare şi modernizare a Colegiului Naţional „George Coşbuc”

Primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea, anunţă că echipa administrativă va începe elaborarea unui proiect de reabilitare şi modernizare a Colegiului Naţional „George Coşbuc”, în perspectiva viitorului exerciţiu financiar european.

         „Vom genera o temă de proiectare la nivelul specialiştilor din Primăria Năsăud. Această unitate şcolară are nevoie de un astfel de proiect. Foarte probabil sursa de finanţare va fi exerciţiul financiar următor. Avem în calcul şi un proiect de eficientizare energetică a Liceului Economic, aici existând posibilitatea accesării de fonduri norvegiene”, ne-a declarat primarul Romocea.

         În ceea ce priveşte proiectul privind reabilitarea şi consolidarea Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, aici speranţele se leagă de economiile făcute în cadrul Axei prioritare 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, din cadrul Programului Operaţional Regionale 2014-2020.

   „Sperăm să fie economii în cadrul POR 2014-2020, pe această Axă. Noul ministru al Fondurilor Europene, profesorul universitar Marcel Boloş este un bun colaborator de-al nostru, care cunoaşte proiectele depuse de oraşul Năsăud. Totul depinde însă dacă vor exista sume rămase în urma licitaţiilor pe această Axă 13”, ne-a explicat primarul Mircea Romocea.

Proiectul depus vizează două componente, pe de o parte reabilitarea, consolidarea şi modernizarea clădirii Şcolii Gimnaziale, dar şi regenerarea infrastructurii urbane adiacente, adică amenajarea unor trotuare pe străzile Vasile Naşcu, Tudor Vladimirescu, Virgil Şotropa şi Bulevardul Grănicerilor.  Din păcate, autorităţile locale nu au putut interveni până la momentul în care şcolile au revenit în proprietatea comunităţii locale. În lipsa dreptului de proprietate sau concesiune, nu a fost posibilă accesarea fondurilor europene sau a celor norvegiene. 

  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5